Gündem İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü: 4 asker şehit oldu

İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü: 4 asker şehit oldu

Paylaş
İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü: 4 asker şehit oldu

İstanbul Çekmeköy'de bir site içerisine askeri helikopter düştü. İstanbul Valisi Yerlikaya, helikopterin zorunlu iniş yaparken düştüğünü söyledi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin soruşturma başlattı. Vali Yerlikaya olay yerinde yaptığı açıklamada ''4 askerimiz şehit olmuştur'' dedi. Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı verdi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VALİ YERLİKAYA: 4 ASKER ŞEHİT

Vali Yerlikaya'nın olay yerinde yaptığı açıklamalar:

Saat 18.51 itibariyle 4. Kara Havacılık alayına ait bir asker helikopter bilinmeyen bir sebeple, Çekmeköy'e düşmüştür.

Olay yerine 2 dakika içinde AFAD, 112 gelmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü'nden aldığımız habere göre 4 askerimiz şehit olmuştur.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Çekmeköy’de helikopter kazasında şehit olan 4 askerin isimleri belli oldu. Savcılık, helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 11 Ocak günü saat 18.50 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopterin İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi’nde bir site içine düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Olayda helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın şehit olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında görevlendirilen bir cumhuriyet başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları, askeri helikopterin ait olduğu komutanlığa bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı belirtildi.

Açıklamada, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderileceği kaydedilerek, “Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiği hususları kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

KAZA İLE İLGİLİ YAYIN YASAĞI GELDİ

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı verdi

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kaza sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada'' İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır.'' denildi.

BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada helikopterin bir sitenin içindeki binaların arasına düştüğünü belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Anadolu cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de düşen helikoptere ilişkin olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi.

''ASKERİ HELİKOPTER İRTİFA KAYBETTİ''

Kanal D İstihbarat Şefi Emrullah Erdinç'in olay yerinde aldığı bilgiye göre, emniyette yer alan ilk kayıtlara göre, askeri helikopterin irtifa kaybettiği, kademeli olarak alçaldığı, kendisine uygun bir alan aradığı, askeri lojmanların olduğu kısımda inmeye hazırken dengesini kaybederek yere doğru çakıldığı bilgisi geldi.

Haberin Devamı

Yaralıların çevredeki insanlar tarafından hastaneye kaldırıldığı bilgisi alındı.

AA