Gündem İstanbul'da bir servis skandalı daha: 3 yaşındaki çocuğu unuttular

İstanbul'da bir servis skandalı daha: 3 yaşındaki çocuğu unuttular

Paylaş
İstanbul'da bir servis skandalı daha: 3 yaşındaki çocuğu unuttular

Sabah annesi tarafından servise bindirilen 3 yaşındaki Selin Eda A.'nın olduğu araç 09.15 sıralarında anaokuluna ulaştı. Servis şoförü ve sevris hostesi öğrencileri indirip Gebze'ye gitti. Saat 14.00'te araca dönen şoför ve hostes 3 yaşındaki çocuğu serviste ağlarken buldu

Okul servislerinde unutulan çocuklara dün bir yenisi daha eklendi. Tüm yaşananlara, tepkilere rağmen İstanbul'da önceki gün de anaokuluna giden 3 yaşındaki Selin Eda A., saatlerce okul servisinde unutuldu. Ailenin şikayeti üzerine şoför ve hostes gözaltına alındı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; önceki gün 3 yaşındaki Selin Eda A.’yı annesi Esin Beyhan A., sabah saatlerinde Kadıköy’de servise bindirdi. Servis yine Kadıköy’deki anaokuluna saat 09.15 sıralarında ulaştı. Hostes öğrencileri indirdi. Selin Eda A.’yı ise unuttu.


SAAT 16.00'DA OKULA GETİRDİLER


Servis şoförü Mehmet Mustafa U. ve Hostes Reyhan B., öğrencileri indirdikten sonra Gebze’ye gitti. Küçük Selin’in minibüste olduğunu fark etmeyen şoför ve hostes araçtan indi. Saat 14.00 sıralarında tekrar araca dönen şoför ve hostes, minik Selin Eda A.’yı aracın içinde ağlarken buldu. Paniğe kapılan şoför ve hostes, 3 yaşındaki çocukla birlikte saat 16.00 sıralarında okula geldi.


ANNE OKULA GİTTİ AMA...


Aynı saatte okula giden anne Esin Beyhan A., kızının sınıfına gitti ancak çocuğunu bulamadı. Öğretmenleri Selin’in okula gelmediğini söyledi. Büyük bir şaşkınlık ve korkuya kapılan anne dışarı çıktığında kızının okula geri dönen serviste olduğunu gördü. Servis şoförü, sabah 3 yaşındaki kızı fark edemedikleri için servisten indirmeyi unuttuklarını, araca geri döndüklerinde çocuğu ağlarken bulduklarını söyledi. Sinir krizi geçiren anne hem okul yönetimi hem de şoför ve hostes hakkında şikayette bulundu.


OKUL AİLEYE HABER VERMEMİŞ


Selin Eda A.’nın öğretmenlerinin küçük kızın okula gelmediğini okul yönetimine söyledikleri ancak okul yönetiminin aileyi aramadığı ortaya çıktı.

Servis şoförü Mehmet Mustafa U. ve hostes Reyhan B. gözaltına alındı. Mehmet Mustafa U. polisteki ifadesinde Selin’i serviste unuttuklarını, Gebze’de fark ettiklerinde durumun anlaşılmaması için hemen geri götürmediklerini, çıkış saatini beklediklerini söylediği bildirildi. U. ve B. emniyetteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Okul ve servis şirketinin adı resmi makamlarca açıklanmadı.