Candaş Tolga Işık İstanbul'da bundan sonra ne olur?
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul'da bundan sonra ne olur?

Haberin Devamı

Kadir Topbaş’ın istifasından sonra İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığına günlerdir yazılıp çizildiği üzere Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oturdu.

Mevlüt Uysal’ı Başakşehir belediye başkanlığına ilk aday olduğu dönemde televizyon programıma konuk etmiştim.

Uysal’ın Türkiye’deki alışılmış siyasetçi profilinin aksine son derece sakin, uyumlu, kavgadan-polemikten ziyade icraata dönük konuşmayı tercih eden bir tarzı vardır. Uysal bu özellikleri itibarıyla Binali Yıldırım’a çok benzetilir.



Topbaş sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için kapalı kapılar ardında özellikle ilçe belediye başkanları arasında önemli bir yarış yaşandı.

2019 seçimlerine giderken bu yarıştan Mevlüt Uysal’ı galip çıkaran en önemli özelliği lidere sadakati ve parti kararlarına-çizgisine bağlılığıdır.

Adı geçen diğer adaylar arasında seçimlere kadar bu görevi tüm parti kademeleriyle uyumlu bir biçimde götürecek, 2019 geldiğinde “Eski görevine dön” de dense “Büyükşehirde devam et” de dense hiçbir sorun çıkarmadan kabul edecek tek isimdi Uysal.



AK Parti 2019’da Mevlüt Uysal’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterir mi?

Uysal’ın bu koltukta göstereceği performans, bu performansın anketlerdeki yansıması elbette belirleyici olacaktır.

Ama şu bir gerçek ki, referandum sonuçlarına bakılırsa İstanbul hiçbir parti için çantada keklik değil.

CHP kimi aday gösterecek? AK Parti içindeki dengeler nasıl şekillenecek? Daha da önemlisi siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda nasıl bir 2019 Türkiye’sinde yaşıyor olacağız?

Bağışlayın ama bunları bilmeden 2019 için bugünden konuşmanın adı “siyasi tahmin” değil, düpedüz üflemedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder