Gündem İstanbul'da domuz gribi paniği

İstanbul'da domuz gribi paniği

Paylaş
İstanbul'da domuz gribi paniği

İstanbul'da küçük bir kız çocuğu domuz gribi şüphesiyle hastaneye getirildi, acil servis karantinaya alındı

İstanbul'da 5 yaşındaki bir kız çocuğu yüksek ateş, kusma ve halsizlik şikâyetiyle ailesi tarafından Esenyurt Devlet Hastanesi’ne getirildi. Küçük kızın domuz gribi olma ihtimali üzerine hastanenin acil kısmı karantinaya alındı. Acil bölüme tedavi olmak için gelen hastalar, hastanenin görevlileri tarafından geri gönderildi.

ACİL SERVİS KARANTİNAYA ALINDI


Saat 20:00 sıralarında, 5 yaşındaki bir kız çocuğu ailesi tarafından yüksek ateş, kusma ve halsizlik şikayetiyle Esenyurt Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada yapılan tahlillerin ardından küçük kızda H1N1 virüsü taşıdığı şüphesi oluştu. Bunun üzerine hastanenin acil bölümü karantinaya alındı. Güvenlik şeridiyle kapatılan acil bölüme kimse yaklaştırılmıyor. Domuz gribi şüphesi nedeniyle hastane görevlilerinin maske taktığı görüldü. Acil bölüme tedavi için gelen hastalar geri gönderildi.

DOMUZ GRİBİNE RASTLANMADI


Esenyurt Devlet Hastanesi’ne getirilen bir hastanın H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle, hastanenin acil bölümü karantina altına alındı. Yapılan inceleme sonrası, hastanın menenjit olduğu belirtildi.

Esenyurt Devlet Hastanesi’ne getirilen bir hastanın H1N1 virüsü taşıdığı şüphesi üzerine, hastanenin acil kısmı karantinaya alındı. Yapılan inceleme sonrası hastane yetkilileri, hastanın ateşli menenjit rahatsızlığı olduğunu belirtti.

KARANTİNA UYGULAMASINA GECE 00.00'DA SON VERİLDİ


Küçük kızın hastanede tedavisi devam ederken acil bölümdeki karantinanın ise saat 00.00 sıralarında kaldırıldı. Yapılacak detaylı tetkiklerin ardından küçük kızın H1N1 virüsü taşıyıp taşımadığının kesinleşeceği öğrenildi.

Domuz gribi nedir?


Domuz gribi, Orthomyxoviridae ailesinden, herhangi bir virüs tarafından oluşmuştur.Domuzlarda oluşan virüse çok benzediği için adına Domuz Gribi denmektedir.Hastalık tıp alanında İngilizce swine influenza virus kelimelerinin baş harflerinin bir araya getirilmesiyle kısaca SIV olarak adlandırılır. Bilinen tüm SIV tipleri ya Influenzavirus A (çoğunlukla) ya da Influenzavirus C(ender) tipindedir. Aşısı bulunmaktadır. 2009 salgınına neden olan virüs, influenza A virüsünün alt türlerinden biri olan H1N1'dir.

Kümes hayvanları ve domuzlar ile yakın temasta çalışan kişiler, özellikle korumasız bir şekilde temasta bulunanlar, eğer hayvan insana bulaşabilen bir virüs taşıyorsa enfeksiyon kapma riski altındadır. Buna karşılık, hastalıklı bir hayvanın eti uygun bir şekilde pişirildiği zaman herhangi bir risk arz etmemektedir. SIV, insandan insana bulaşabilecek şekilde yapısını değiştirebilmektedir. 2009 yılındaki domuz gribi vakalarının bu tip bir virüs tarafından oluştuğu belirtilmektedir