Gündem İstanbul'da kar hangi gün başlıyor? AKOM'dan uyarı var

İstanbul'da kar hangi gün başlıyor? AKOM'dan uyarı var

Paylaş
İstanbul'da kar hangi gün başlıyor? AKOM'dan uyarı var

AKOM'dan İstanbullular için bir uyarı daha yapıldı. Açıklamada, yurt genelinin yarın Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği; İstanbul'da da perşembe günü kar yağışının başlayacağı belirtildi. Meteoroloji, İstanbul'da kar kalınlığının 20 santimetreyi bulacağını açıklamıştı

Türkiye, bugün Orta Akdeniz; yarın (25 Ocak Çarşamba) ise Balkanlar üzerinden gelmekte olan Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Hava sıcaklıklarının 8 ila 10 derece birden azalacağı ve ocak ayı sonuna kadar da mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

'TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINI KULLANIN'


Son olarak AKOM'dan yapılan açıklama, "Yurdumuzun çarşamba günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. İstanbul'da perşembe kar başlayacak" denildi. Ayrıca, "Kar yağışının yoğun olduğu günlerde toplu ulaşım araçlarını kullanın" uyarısı yapıldı.


İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULACAK


Meteoroloji'den de dün İstanbul ve Ankara için kar yağışı uyarısı yapılmıştı. Buna göre, İstanbul’da çarşamba sabaha karşı yağmur şeklinde başlayacak yağışın öğleden sonra kentin batısında Silivri - Çatalca hattında, akşam saatlerinden sonra ise il genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışına geçeceği; cumartesi akşamına kadar aralıklarla etkili olacağı ve yerde 10-20 cm civarında örtü ve yükseklik yapabileceği tahmin ediliyor.

AKOM ALARMA GEÇTİ!



İstanbul Büyükşehir Belediye’sine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda alarma geçti. İBB AKOM yarın 13:00’ten itibaren 7 bin personel ve bin 347 aracın görev alacağı tüm birimleri ile görevde olacak.

AYNI MAZRALAR YAŞANMASIN DİYE ONLAR DA DESTEK VERECEK



Yarın akşam saatlerinde yağmurla karışık şekilde başlayacağı tahmin edilen ve sonraki günlerde kalınlığının 20-25 cm’yi bulması beklenen kar yağışı için İBB’ye bağlı ekipler özellikle Mahmutbey bölgesinde Karayolları ekiplerine yardımcı olacak. İstanbul'da özellikle geçen Aralık ayında yoğun kar yağışının ardından yaşanan aksaklıkların tekrara etmemesi için itfaiye, yol bakım, atık müdürlüğü gibi birimler de teyakkuzda olacak.


ANKARA'DA KAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?


Ankara’da kar yağışının çarşamba günü sabah saatleri ile akşam saatlerinde meydana geleceği ve perşembe akşamına kadar devam edeceği; cuma günü etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı sistemin 29 Ocak Pazar günü doğu bölgelerimizde etkili olmaya devam ettikten sonra yurdumuzu terk etmesi bekleniyor.

Önümüzdeki günler için hava tahmini şöyle

ÇARŞAMBA:


25 Ocak 2017 Çarşamba günü balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ile birlikte yağışların yurt geneline yayılacağı; Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Akdeniz ile Iğdır dışında yağış meydana geleceği, yağışların Kıyı Ege ile Marmara’nın güneybatısında kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimleri ile zamanla Marmara bölgesinde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

PERŞEMBE, CUMA, CUMARTESİ:



26 Ocak Perşembe, 27 Ocak Cuma ve 28 Ocak Cumartesi günleri soğuk ve yağışlı sistemin Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olmaya devam edeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı bekleniyor.