Gündem İstanbul’da tarihi eser operasyonu

İstanbul’da tarihi eser operasyonu

Paylaş
İstanbul’da tarihi eser operasyonu

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak kazı sonucu elde edilen M.Ö. 6 ila 7’nci yüzyıl Roma, Bizans ve Yunan dönemlerine ait altın-gümüş sikke ve objelerden oluşan tarihi eserleri piyasaya sürülmek üzereyken ele geçirdi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Sarıyer’de M.D., M.Ö. ve Suriye uyruklu S.A. isimli şahısların kaçak kazı sonucu elde ettikleri, M.Ö. 6’ıncı ve 7’inci Yüzyıl Roma, Bizans ve Yunan dönemlerine ait altın ve gümüş sikkeleri 500 bin TL’ye piyasaya sürmek için müşteri aradıkları bilgisi alındı.

OPERASYON DÜZENLENDİ


İhbar üzerine şüpheli şahısları teknik ve fiziki takibe alan jandarma ekipleri şahısların Zekeriyaköy Uskumru Mahallesinde bir araçta olduğunu tespit etti. Bunun üzerine operasyon düzenleyen jandarma ekipleri şahısları kıskıvrak yakaladı.



Bu kapsamda son bir hafta içerisinde ikinci kez kaçak tarihi eser operasyonu yapan Jandarma ekipleri, bu kez kaçak kazı sonucu elde edilen altın- gümüş sikke ve objelerden oluşan toplam 121 adet tarihi eseri piyasaya sürülmek üzereyken Zekeriyaköy’de ele geçirdi.


121 ADET TARİHİ ESERLERİ ARACIN ÇEŞİTLİ BÖLMELERİNE SAKLAMIŞLAR


Operasyon kapsamında şüpheli bulunan araç içerisinde yapılan aramalarda aracın ön koltuk arasında bulunan boşlukta yuvarlak karton içerisinde, 1 adet taşlı altın yüzük, 1 çift altın küpe ile aracın el freni plastik muhafazası içerisine gizlenmiş vaziyette 69 adet gümüş sikke, 34 adet altın sikke, 14 adet altın tekli küpe, 2 adet altın obje olmak üzere toplam 121 adet değişik dönemlere ait olduğu değerlendirilen tarihi eser ele geçirildi. Çağlayan Nöbetçi Savcılığının talimatıyla gözaltına alınan M.D., M.Ö. ve S.A. isimli şüpheli şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)