Ekonomi İstanbul'da Tesla'nın elektrikli taksisine binmek için sıra bekliyorlar

İstanbul'da Tesla'nın elektrikli taksisine binmek için sıra bekliyorlar

Paylaş
İstanbul'da Tesla'nın elektrikli taksisine binmek için sıra bekliyorlar

Karbon salınımını azaltmak için kullanılmaya başlayan elektrikli taksilere rağbet artıyor. Gençler bu taksiye binebilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor

Karbon salınımını azaltmak için İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zorlu Center işbirliğiyle 1 hafta önce yollara çıkan ‘Tesla Model S’ elektrikli taksi, büyük ilgi görüyor.

SARI TAKSİLERE GÖRE DAHA PAHALI AMA...


Özellikle gençlerin ilgi odağı olan taksi, sarı taksilere göre yüzde 15 daha pahalı. Zorlu Center’daki durağı kullandıklarını anlatan taksi şoförü Sertaç Uzunhasanoğlu, “Uzun bir eğitimden sonra Tesla taksiyi kullanmaya başladım. Her gün gençler durakta sıraya giriyor ve saatlerce bekliyor. Tesla’nın meraklısı çok. Yolda giderken bile araçla ilgili soru sormaya çalışanlar var. Görenler aracı incelemek istiyor” dedi.


36 LİRAYA FULL DEPO


Sertaç Uzunhasanoğlu, taksiye binen müşterilerin ilk sorusunun “Kilometre başına kaç lira yakıyor?” olduğunu söyledi. Tesla taksi 420 kilometreyi 36 liraya gidiyor. Dizel bir taksi ise aynı kilometre için 126 liralık yakıt harcıyor. (Hürriyet)

Haberin Devamı