Gündem Son dakika: İstanbul'da trafik durumu

Son dakika: İstanbul'da trafik durumu

Paylaş
Son dakika: İstanbul'da trafik durumu

İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağmur etkisini gösterdi. Sağanak sonrası İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'lere kadar çıktı. Sağanak yağışın bitmesinden 4 saat sonra trafik normale döndü

İstanbul trafik durumu İBB trafik vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

İstanbul’da sağanak yağmur ve dolu yağışı hayatı adeta felç etti. İş çıkış saatine denk gelen çok şiddetli yağış nedeniyle bazı sürücüler yolda kaldı, bazı araçlar da suya gömüldü.


İBB AÇIKLAMA YAPTI


İBB'den yapılan açıklamada "Metrobüs hattımız tüm duraklarda hizmet vermektedir. Şehir Hatları Vapurları'nda, Beylerbeyi ve Beşiktaş iskeleleri bağlantılı seferler hariç, tüm seferler yapılmaktadır" denildi.


Posta

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara uyarıda bulunuldu. Yağmur Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili oldu.

Posta


Posta

AVRASYA TÜNELİ TRAFİĞE AÇILDI


İstanbul'da 18:30 sıralarında etkili olan yağmur sonucunda Avrasya Tüneli geçici süreyle tedbiren trafiğe kapatılmıştı. Yapılan açıklama sonrası Avrasya Tüneli trafiğe açıldı.

Avrasya Tüneli İşletmesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, bugün gerçekleşen yoğun yağış ve fırtına sırasında tünel içindeki araçların kötü hava şartlarında dışarı çıkamaması ve Avrasya Tüneli’ne sığınması sebebiyle tünelin Avrupa-Asya yönünde 17 dakika, Asya-Avrupa yönünde ise 11 dakika boyunca geçici olarak kapatıldığı belirtildi.

Posta

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar İstanbul'da çok şiddetli olan yağmur sonrası insanların kapalı alanlardan dışarı çıkmamasını söylüyor


HAVAALANLARINDA ULAŞIM DURDU


Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 16 uçak Bursa Yenişehir Havaalanı'na ve başka havaalanlarına yönlendirildi. Uçaklar 21:46'da Yenişehir Havalanı'ndan İstabul'a dönüş için tekrar havalandı.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı : Asya - Avrupa yönünde tünel öncesi yollarda oluşan su birikintileri sebebiyle trafik akışı henüz sağlanamamaktadır. Tünel içinde su birikmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ


Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli fırtına ve yer yer dolu şeklinde görülen yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri’nde (İDO) hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.

Buna göre, 17.30’daki Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 17.50 Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 18.15 Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, 18.30 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu deniz otobüsü, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü, 19.20 Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

İDO, 19.30 Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa deniz otobüsü, 19.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 19.30 Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 21.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü seferlerini de iptal etti.


KABATAŞ VE FINDIKLI İSTASYONLARI HASAR GÖRDÜ


Tramvayın Kabataş ve Fındıklı istasyonlarındaki direklerin hasar görmesi nedeniyle seferler gerçekleştirilemiyor. İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, tramvay direklerine de hasar verdi. Kabataş ve Fındıklı istasyonlarında, yol üzerindeki tramvay direklerinin hasar görmesi nedeniyle bu hatlarda seferler kısmi yapılamadı.


KISMİ YAPILAN VE YAPILAMAYAN SEFERLER


T3 Kadıköy - Moda Tramvay Hattı TF1 ve TF2 teleferik hatlarında seferler yapılamıyor.

M1 Yenikapı - Atatürk Havalimanı, Yenikapı Kirazlı metro hatlarında seferler kısmi yapılıyor. (Havalimanı - Aksaray ve Kirazlı - Aksaray arası seferler yapılmaktadır)

T1 Bağcılar - Kabataş tramvay hattında seferler kısmi yapılıyor. ( Bağcılar - Eminönü arası seferler yapılmaktadır)


MARMARAY SEFERLERİ TEKRAR DEVAM EDİYOR


Şiddetli yağışlardan sonra Marmaray seferleri de iptal edilmişti. Yaklaşık 3 saat seferlerin iptal edilmesinden sonra seferler tekrar başladı



İstanbul'da etkili yağış



İstanbul faciayı yaşadı!