Gündem İstanbul'da yağmur hiç durmadan 20 saat yağacak!

İstanbul'da yağmur hiç durmadan 20 saat yağacak!

Paylaş
İstanbul'da yağmur hiç durmadan 20 saat yağacak!

İstanbul'da beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olmaya başladı. An itibariyle Avrupa Yakası'nda kuvvetli yağmur görülüyor.Korkutan uyarı ise Prof. Dr. Orhan Şen'den geldi. Orhan Şen, İstanbul'da yağmurun 20 saat durmadan devam edeceğini belirtirken vatandaşlara evlerine erken gitmeleri çağrısında bulundu. İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Beyoğlu Öğretmenevi’nin çatısı uçtu

Meteoroloji'nin yaptığı uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış İstanbul’da etkisini göstermeye başladı. Dün akşam saatlerinde başlayıp sabah hafifleyen yağış, İstanbul genelinde yeniden başladı. Bazı cadde ve sokaklarda trafikte yoğunluğa neden oldu. İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Beyoğlu Öğretmenevi’nin çatısı uçtu


20 SAAT BOYUNCA YAĞMUR YAĞACAK


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Tekirdağ ile Marmara Denizi üzerindeki bulutların öğlen saatlerinde İstanbul'u etkileyerek şiddetli yağışa neden olacağını söyledi.

Sonbaharın son günlerinde İstanbul'un artık soğumaya başladığını dile getiren Orhan Şen, "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğlen saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor." dedi.

'EVE ERKEN GİDİN' UYARISI


Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'da soğuk hava bugün öğleden sonra etkisini hissettirecek gündüz sıcaklığı 8-9 dereceye kadar düşecek. Bu da ortalamanın 4-5 derece altı anlamına geliyor. Bugün ve yarın üşüyeceğiz. Eve erken gitsek iyi olur" uyarısında bulundu.