Gündem İstanbul'daki patlamada Berkay Akbaş da hayatını kaybetti

İstanbul'daki patlamada Berkay Akbaş da hayatını kaybetti

Paylaş
İstanbul'daki patlamada Berkay Akbaş da hayatını kaybetti

İstanbul Beşiktaş’taki hain saldırının ardından Twitter'da yakınları Berkay Akbaş'ı arıyordu. İstanbul'a gezmeye gelen 21 yaşındaki Berkay'dan acı haber geldi

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Sinoplu 19 yaşındaki Berkay Akbaş da hayatını kaybetti. Patlamanın ardından Berkay'ın arkadaşları ve ailesi Twitter'da Berkay'dan haber alınamadığını belirterek yardım istemişti.



Akbaş’ın arkadaşlarıyla birlikte hafta sonunda gezmek için İstanbul’a gittiği öğrenildi.


ARKADAŞLARIYLA İSTANBUL'A GELDİ


CHP Sinop merkez ilçe eski başkanı inşaat mühendisi Salim Akbaş ile Zeynep Akbaş çiftinin çocukları Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, hafta sonu gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara’dan İstanbul’a gitti.


HASTANEDE YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ


Dün gece arkadaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu taksinin Vodafone Arena Stadı’nın önünden geçişi sırasında, stat yakınındaki çevik kuvvet ekiplerine yönelik bombalı saldırı yapıldı. Otomobilde vücuduna parça isabet eden Akbaş, ağır yaralandı. Akbaş, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.



Acı haberi alan Akbaş’ın Sinop’ta yaşayan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne ve baba, oğullarının cenazesini teslim almak için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gitti.

"OĞLUM KATLEDİLDİ"


Oğlunun başarılı bir tıp öğrencisi olduğunu ifade eden baba Salim Akbaş’ın ayakta güçlükle durduğu görüldü. Gözyaşlarına hakim olamayan Akbaş, “19 yaşında Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiydi. İstanbul’a Ankara’dan sınav sonrası 2 günlüğüne gezmek için gelmişti. Tesadüfen taksiyle oradan geçerken olmuş. Bu kadar basit, ucuz. Ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi, ben başka bir şey demiyorum. Mustafa Berkay Akbaş gelecek vaad eden başarılı bir öğrenciydi. Doktor olmak istiyordu, böyle insanlara yardım etmek istiyordu. Ben onu cenaze aracıyla geri götürüyorum şimdi. Sinop’ta yaşıyoruz. Sınav sonrası gezmek için İstanbul’a gelmişti. Twitter’da kayıp ilanı vermiştik. Patlamanın ardından 2 evladım var. Terörü yıllardır lanetliyoruz. Yarın çiçek bırakırlar, başka bir şey yapmazlar” dedi.