Gündem İstanbul'daki yağış için Meteoroloji ve Kadir Topbaş'tan açıklama!

İstanbul'daki yağış için Meteoroloji ve Kadir Topbaş'tan açıklama!

Paylaş
İstanbul'daki yağış için Meteoroloji ve Kadir Topbaş'tan açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki yağmurla ilgili öğleden sonra saat 14:00'te yeni bir yağış dalgası beklendiğini açıklarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise saat 15:00'ten itibaren yağışın zayıflayacağını açıkladı

İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Normal yağışların çok üstünde bir yağış aldık. Merkezde ve doğu bölgelerde 65 batı bölgelerde 110 kilogram yağış aldık. Bir kaç noktada alt geçit tıkanmaları oluştu. Diğer noktalar çözüldü. Tramvay ve metroda bir iki noktada sıkıntı vardır.. Öğleden sonra daha ciddi bir yağış bekleniyor. Halkımızdan isteğimiz özel araçlarıyla dışarı çıkmamaları. Can kaybı yok hasar tesbiti yapılıyor. Bazı bölgeler boşaltılıyor. Toprak doyduğu için yağmuru kabul etmeyebilir. Bazı bölgeler var ki bodrum katlarındaki yaşam alanlarında bir sıkıntı olmasın diye ekiplerimiz tarafından boşaltılıp misafirhanelere yerleştiriliyor. 6 bin 388 çalışan elemanımız var. Avrasya Tüneli tek yönlü kapatıldı. Avrupa'dan Asya'ya geçişte bazı noktaların su alması nedeniyle tek yönlü kapatıldı. Bugünkü olayda en sevindirici haber ise can kaybının olmaması. Maddi hasarın tespiti için çalışma yapılacak" dedi.


VALİ ŞAHİN: 14.00'TEN SONRA CİDDİ YAĞIŞ GELİYOR


İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, "Yağış akşama kadar sürecek, belediyenin bütün ihbar hatları açık. Metro ve tramvay seferlerimizde bir aksama yok. Avrasya Tüneli'nde Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintileri nedeniyle tek taraflı olarak ulaşıma durduruldu. Saat 14.00'ten sonra ciddi bir yağış bekleniyor. Akşama kadar sürecek" açıklamasını yaptı.

METEOROLOJİ'DEN İYİ HABER


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve İstanbul’daki sağanağın saat 15.00’ten sonra etkisinin azalmasının beklendiğini duyurdu.

Marmara Bölgesi’nde devam eden kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın saat 15.00’ten sonra Trakya ve İstanbul’da etkisini azaltmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak yağışlı sistemin Marmara’nın doğusuna hareket ederek Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın’ın özellikle kıyı kesimlerinde yarın öğle saatlerine kadar şiddetli (75-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklenmektedir. Saat 11.00 itibarıyla son 6 saatte, Silivri’de 128, Üsküdar’da 108, Beykoz’da 85, Sarıyer’de 78, Çatalca’da 55,
Kırklareli/Vize’de 45, Eyüp’te 44, Güngören’de 44, Çekmeköy’ de 39 ve Kadıköy’de 35 kg yağış kaydedilmiştir."