Uğur Alkapar İstanbul'dan Bodrum'a
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul'dan Bodrum'a

Haberin Devamı

Şehrin sosyal hayatını neredeyse tamamen ele geçiren, Tayfun Topal’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Jupiter Group’un son projesini duymayan kalmadı.

Cihangir’in kalbinin attığı Akarsu Caddesi’ndeki La Sacala Palace binasının girişinde Charter Pub, bodrumunda Bi Alt Kat açıldı. Çatısındaki Arşipel Balıkçısı’nın da eli kulağında.

Bu arada Rumelihisarı’ndaki Nezih Kebap ve Nişantaşı’ndaki Grey dolup taşarken; Cihangir’deki Hazine ile Taksim’deki People şehrin en kaliteli canlı müzik mekanları arasında başı çekiyor.

Grup markalarını geçen yıl olduğu gibi bu yaz da Bodrum’a taşıma planları yapıyor. Charter Pub’a henüz gidemedim ama çok beğendiğim People bence sezonun parlayan yıldızı oldu.

PEOPLE DENİZ’E YARAMIŞ


Taksim People sanırım şu an İstanbul’un en pahalı canlı müzik mekanlarından. Ama fiks yemek için ödenen fiyata menüden istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Her akşamı dolu olan People’ın müşteri kalitesi de açıkçası standartların üstünde. Yan masanızda cemiyet sayfalarından aşina olduğunuz isimleri görmeniz olası.

Gürsel Avcı’nın yönetiminde şehrin en güleryüzlü ekibinin çalıştığı People insan faktörünün hizmet sektöründeki önemini hatırlatıyor. Erdem Curcun’un elinden çıkan kokteyller ise beni her seferinde mest ediyor.

Salıları sahneye çıkan Deniz Seki’yi geçen hafta dinleme şansı buldum. Bir kere Deniz Seki’nin harika bir yorumcu olduğu su götürmez bir gerçek. Üzerine yılların sahne tecrübesi eklenince “İyi ki gelmişim” diyorsunuz.

Mide ameliyatından sonra kilo vermeye devam eden Deniz Seki’nin hedefine ulaşmasına var ama mutlu olduğunu yüz ifadesinden anlıyorsunuz. Kendisi için patlatılan sayısız şampanyaya da teşekkür edip, kadehi kaldırıp ekip arkadaşlarına veriyor. Sudan başka bir şey içmiyor.

Kısacası People, Deniz’e yaramış.

ATİYE SOKAK’TA BİR GURME


Geçenlerde Nişantaşı’nda Hardal’ın yerine açılan ‘Sets’ten bahsetmiştim. Açılış gecesinden sonra gidip yemeklerini denedim. Açıkçası şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Piyasasıyla meşhur sokakta rahatlıkla peynir tabağı, Sezar salata yanında bol alkol satarak kar edebilirsiniz.

Ancak Sets menüsüne o kadar özenmiş, o kadar yaratıcı yemekler hazırlamış ki! Ayrıca sunumlar tam Instagram’lık. Ve en önemli kısmını söylüyorum, fiyatlar uçuk değil. Son derece makul. ‘Erişilebilir gurme’ diye bir kategori olsaydı Sets kesin girerdi.

Mango sosu üzeri peynir, füme etler ve tandır, portakallı kısır, kabak tatlısı aklımda kalan lezzetler oldu. İster gidip bir öğleden sonra buluşması için arkadaşlarınızla bir aya gelin, ister balkonunda Nişantaşı ahalisine katılın, ister bu harika yemeklerle kalabalık kutlamalar yapın. Pişman olmazsınız.

ŞEHRİN TADI:


-Zorlu Center’daki Eataly zaman zaman yöresel mutfakları misafir ediyor. 13 Mayıs’a kadar açık kalacak Çemen’de Kayseri yemeklerinin en iyilerini tatmak mümkün. Tabii ki menünün yıldızı çeşit çeşit mantı.

-Caffe Nero benim vazgeçilmez markalarımdan. Çalıştığımız yer itibariyle kahve ve sandviç ihtiyacımızı hep oradan karşılıyoruz. Menüye yeni giren bazlamaları var ki, şiddetle tavsiye ediyorum: Acukalı Dana Füme Bazlama ve Pestolu Hindi Füme Bazlama.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder