Gündem İstanbul 'engel'i

İstanbul 'engel'i

Paylaş
İstanbul 'engel'i

4 tekerlekli motosikletle yola çıkıp 9 ülke geçerek 68 saatte İstanbul'a gelen Şevket Özcan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğini 2 saatte aşabildi

İstanbullu Şevket Özcan 2003 yılında 21 yaşındayken askerliğini bitirdikten 10 gün sonra trafik kazasında sağ bacağını kaybetti. Doktorlar ağır yaralı Şevket Özcan’ı ilk gördüklerinde “Yaşamaz” dedi. Ama mucize oldu ve Şevket Özcan hayata döndü.

Haberin Devamı

Üstelik azminden hiçbir şey kaybetmeyip ‘engelliler’i motive etmek için dünya rekoru kırmaya karar verdi. Bu uğurda ‘Quad’ denilen dört tekerlekli motosiklet yaptırdı. 40 bin euro’ya (76 bin TL) mal olan el yapımı özel motosikletle geçen perşembe sabahı İskoçya’nın Inverness kentinden yola çıktı.

Amacı, motosikletle 4 bin 100 kilometre yol katederek 100 saatte İstanbul’a ulaşabilmekti.

200 KİLOMETRE HIZ YAPTI

9 ülke geçen Şevket Özcan’a yol boyunca Fatih Gürsoy ve Oğuz Karakaş’tan oluşan ekip eşlik etti. Ekip, motosikleti başka araçların sıkıştırmaması için Şevket Özcan’ı yakın takibe aldı. Zaman zaman 200 kilometre hız yapan Şevket Özcan, İskoçya’dan İstanbul’a motosikletle 68 saatte gelerek rekor kırdı. Böylece İstanbul’a planladığından 32 saat önce ulaştı.

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise yağmurda geçit vermeyen trafik nedeniyle 2 saatte aşabildi! Köprü çıkışında yakınlarının Türk Bayrağı’yla karşıladığı Şevket Özcan “Rekorumu onaylatarak Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceğim” dedi. İskoçya’da verilen yumurtayı kırmadan İstanbul’a getiren Şevket Özcan (27) ailesiyle hasret giderdikten sonra Avusturya’ya dönecek.

Sefa KIDIK/DHA