Yaşam İstanbul Film Festivali başlıyor

İstanbul Film Festivali başlıyor

Paylaş
İstanbul Film Festivali başlıyor

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 2 Nisan'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak törenle başlayacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda gerçekleşecek festivalin açılış töreninin sunuculuğunu Ceyda Düvenci ile Yetkin Dikinciler üstlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın konuşmalarıyla başlayacak tören boyunca Fatih Erkoç ve Kerem Görsev özel bir programla geceye renk katacak.

Törende, festival sponsoru Akbank ve festivalin diğer destekçilerine İKSV tarafından birer teşekkür plaketi verilecek. Törende ayrıca Türk sinemasına yıllar boyu emek veren kurgucu Mevlüt Koçak, yönetmen Feyzi Tuna ve sinema sanatçısı Kadir İnanır’a, festivalin "Sinema Onur Ödülleri" takdim edilecek.

Ayrıca, İtalyan sinemasının önde gelen isimlerinden, yönetmen, senaryo yazarı ve oyuncu Marco Bellocchio’ya da festivalin "Yaşamboyu Başarı Ödülü" sunulacak.

Törenin ardından Radu Mihaileanu’nun Fransa’da gişe rekorları kıran filmi "Paris’te Son Konser" adlı filmi gösterilecek. Filmin başrol oyuncusu Alexei Guskov da filmi sunmak üzere törene katılacak.

Haberin Devamı