Gündem İstanbul İstihbarat'ta şok operasyon

İstanbul İstihbarat'ta şok operasyon

Paylaş
İstanbul İstihbarat'ta şok operasyon

Ergenekon operasyonlarını başlatan ve birçok operasyonda aktif görev alan İstanbul istihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer görevden alındı

Ergenekon operasyonlarını başlatan, Türkiye'yi sarsan birçok operasyonda da aktif olarak görev alan İstanbul istihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer görevden alındı.

Geçtiğimiz hafta tutuklanan gazeteci Nedim Şener yazdığı kitapta Hrant Dink cinayetinde Yılmazer’in büyük sorumluluğu olduğunu öne sürmüş ve gözaltına alınmadan önce Dink cinayetiyle ilgili Emniyet'te ihmali olanları yazdığı için başına bir şey gelebileceğini söylemişti. Bu değişikliğin Şener ve Şık'ın tutuklanmalarının ardından gelmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

İSTİHBARAT ŞUBE ÇAPKIN'A BAĞLANDI

İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Tanık Koruma ve Bomba İmha Şubelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı’na atandı. İstihbarat Şube direkt olarak İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a bağlandı.

TERFİ VE TAYİN DÖNEMİNDEN ÖNCE OLDU

Ergenekon soruşturmasında da kilit rol oynayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nde terfi ve tayin döneminden önce görev değişikliği yaşandı. İstihbarat Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, Tanık Koruma Şubesi ve Bomba İmha Şubesi’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığına atandı. Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink cinayetinin ardından terör ve azınlıklardan sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı C Şube Müdürlüğü görevinden, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Haberin Devamı

HEP ONUN İMZASI VARDI

Yılmazer’in göreve başlamasının ardından ise Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kafes, Islak İmza, Amirallere Suikast, Karargâh Evleri, İnternet Andıcı ve Askeri Casus ve Şantaj Çetesi operasyonları gerçekleştirilmişti. Yılmazer geçen yıl terfi ederek İstihbarat’tan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olmuştu.

Ali Fuat Yılmazer’in yeni görevine atanması ile birlikte yeni bir yapılanmaya da gidildi. Yalmazer’in boşaltığı göreve yeni bir ismin atanmayacağı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün bundan sonra direkt olarak İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a bağlı olarak çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

ŞENER VE AVCI'YA DAVA AÇMIŞTI

Yılmazer’in ismi Nedim Şener’in “Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” ile Hanefi Avcı’nın “Haliçte Yaşayan Simonlar” kitabında da geçmişti.
Şener, Hrant Dink cinayetinde Yılmazer’in büyük sorumluluğu olduğunu öne sürmüştü.

Yılmazer kitapların yazarları Nedim Şener ve Hanefi Avcı hakkında iftira ve hakaretten dava açmıştı.

VATAN