Gündem İstanbul-İzmir arası 3.5 saat

İstanbul-İzmir arası 3.5 saat

Paylaş
İstanbul-İzmir arası 3.5 saat

İzmit Körfezi üzerine yaptırılacak Körfez Köprüsü'nü de kapsayan Gebze-İzmir Otoyol Projesi'nin temeli yarın Dilovası İlçesi'nde Başbakan Erdoğan tarafından atılacak

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da bu alanda en büyük projesi olarak nitelendirilen, sözleşmesi ise 27 Eylül 2010 tarihinde imzalanan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun temel atma töreni yarın saat 12.00’de Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’nde atılacak.

Gebze’nin Dilovası İlçesi’nin Dil burnu ile Karamürsel İlçesi’nin Hersek Burnu arasında yapılacak Körfez Köprüsü’nün inşa edileceği alandaki temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Carlo Marsili de katılacak.

Yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan, 50 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacağı belirtilen ve kamulaştırma bedelleriyle birlikte yaklaşık 11 milyar lirayı bulacağı belirtilen bu proje tamamlandığında, İstanbul ile İzmir arasındaki karayolu yolculuğu yaklaşık 3.5 saate inmiş olacak.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’ın daha önce yaptığı açıklamalara göre, Körfez Köprüsü dahil sözleşme ile 7 yılda tamamlanması planlanan otoyol projesinin zamanından önce, 5 yılda tamamlanmasının da hesapları yapılıyor.

Projenin en önemli kesimi olan Dilovası ile Karamürsel arasında yapılacak Körfez Köprüsü’nün ise 3.5 yılda tamamlanabileceği, 2012 yılı başlarında köprünün temellerinin tamamlanıp deniz yüzeyine çıkmış olacağı belirtiliyor.

Kocaeli/DHA