Eğitim - Kariyer İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel oldu

İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel oldu

Paylaş
İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel oldu

İstanbul Kültür Üniversitesi'ne daha önce vekil rektör olarak atanan Prof. Dr. Erhan Güzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İKÜ Rektör’ü olarak atandı

Prof. Dr. Erhan Güzel, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde (İKÜ) 7 Kasım 2016 itibarıyla mütevelli heyet toplantısında vekil rektör olarak atanmıştı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erhan Güzel, İKÜ Mütevelli Heyeti’nin teklifi ve Yükseköğretim Kurulu’nun olumlu görüşü üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İKÜ Rektör’ü olarak atandı.

Atama kararı, 2 Haziran 2017 tarihli ve 30084 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

PROF.DR. ERHAN GÜZEL KİMDİR?

Lisans (1977), yüksek lisans (1981) ve doktora (1987) eğitimini İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi (İ.Ü.F.F.) Matematik Bölümü’nde tamamladı. Lisans eğitiminin ardından 1978’de (İ.Ü.F.F.) Nazım Terzioğlu Matematik Araştırma Merkezi’nde Matematikçi unvanıyla 10 yıl görev yaptı. Bu dönem içinde Fransa-Nice’deEcoleD'Ete de CIMPA’da (1983) ardından Department de Mathématiques-Université de Nice’de (1984) Araştırmacı olarak çalıştı.

1988 yılında Yardımcı Doçent, 1990 yılında Doçent unvanını aldı. Fransa’da Department de MathématiquesUniversité de Caen’da Misafir Öğretim Üyesi olarak (1991) görev yaptı. 1995 yılında Profesörlük unvanını aldı.

Haberin Devamı