Gündem İstanbul Milli Eğitim'de müdür belirsizliği!

İstanbul Milli Eğitim'de müdür belirsizliği!

Paylaş
İstanbul Milli Eğitim'de müdür belirsizliği!

İstanbul Milli Eğitim'de müdür belirsizliği!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in raporunun bitmesiyle, Bakanlık tarafından vekaleten bu göreve atanan Muammer Yıldız'ın durumunun ne olacağı merak konusu oldu. Özer "İznim bitti, görevimin başındayım" mesajı verdi.

Haberin Devamı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muammer Yıldız, görevinde vekaleten bulunduğunu, kadronun ise Ata Özer’e ait olduğunu belirterek, "Ben fiili olarak görevimin başındayım" dedi.

Yıldız, "Müdürlük görevinde vekaleten bulunuyorum, kadro ise Ata Özer’e ait. Bugün itibariyle Özer’in emekliliği doldu, dilekçesini verdi. Bu bir süreç gerektiriyor. Ben fiili olarak görevimin başındayım. Ata Özer, bugün görevine başlamış, ayrılmış olacak. Ben de kesinti olmadan görevime devam edeceğim" diye konuştu.

Ata Özer ise "zaten görevden alınmadığını, kullandığı izin ve raporun bittiğini" ifade ederek, şunları kaydetti:

"Raporumun bitmesiyle geldim ve görevime başladım. Bundan sonra vereceğim karar kendime aittir. Müdür olarak alınmadım ki ben atanayım. Zaten alınmamıştım ki döneyim. İznim bitti başladım. Milli Eğitim Müdürü benim. Devlet terbiyesi içinde başladım görevime. Bundan sonra yapacağım şeye kendim karar veririm. Emekli olurum veya devam ederim. Çalışırım veya çalışmam. Yönetmelik şunu der; ’izni biten müdür gelir görevine başlar’. Benim iznim bitti. Onun da vekaleti bitti. Bundan sonra ben ayrıldığım zaman bir daha vekalet verirler veya atarlar. Benim hakkımda kimse karar verme yetkisine sahip değil."

Haberin Devamı

Özer, "emeklilik dilekçesini yazdığını, ancak resmi olarak işleme girmediğini, 4 Ocak 2010 Pazartesi günü itibarıyla da bir aylık izine çıkacağını" kaydetti.