Yaşam İstanbul Modern'de sanal mağaza dönemi

İstanbul Modern'de sanal mağaza dönemi

Paylaş
İstanbul Modern'de sanal mağaza dönemi

İstanbul Modern mağazasının içeriği artık dijital ortamda

İstanbul Modern Mağaza bünyesinde açılan internet sitesiyle mağazanın içeriği, sanal ortama aktarıldı. İstanbul Modern Sanat Müzesi’nden yapılan açıklamaya göre, 'www.istanbulmodernmagaza.com' adresiyle internete aktarılan sanal mağazada, 70 sanatçının yapıtlarından ve müzedeki sergilerden esinlenilerek özel olarak tasarlanmış 500 farklı ürün seçeneği bulunuyor.

Haberin Devamı

"Özel Baskı", "Poster", "Katalog", "Çocuk", "Takı", "Kişisel", "Ev, İş ve Eğlence", "Mağaza Koleksiyonları", "Hediye", "Sanatçılar", "Tasarımcılar", "Yeniler", "İndirimdekiler", "Çok Satanlar ve "İstanbul Modern’in Seçtikleri" kategorilerini içeren sanal mağazada, çok sayıda sanatçı ve tasarımcıya ait takı, poster, defter, kalem, çanta, vazo, yastık, dekoratif objeler, özel figüratif baskılar gibi farklı ürünler de satışa sunuluyor.

ÇOCUK BÖLÜMÜ DE VAR

Mağazada "Özel Baskı" bölümünde Fahrelnissa Zeid, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Avni Arbaş, Hikmet Onat, Ömer Uluç gibi önemli sanatçıların yapıtlarının özel çerçeveli reprodüksiyonları, "Poster" bölümünde Steve McCurry, Doug Aitken, Ara Güler, Ahmet Polat, Devrim Erbil gibi 100’den fazla yerli ve yabancı sanatçının İstanbul Modern’de sergilenen yapıtlarının posterleri, "Çocuk" bölümünde tasarımcı Reyhan Karacadağ’ın İstanbul Modern için özel olarak hazırladığı grafiklerle hazırlanmış çocuk giysileri, okul ve okul öncesi çocuklara yönelik özel sanat setleri, oyunlar ve boyama kitapları, "Hediye" bölümünde Cem Turgay, Bülent Özgören, Tahsin Aydoğmuş, Hikmet Onat, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fahrelnissa Zeid, Şükriye Dikmen ve Ömer Uluç yapıtlarının yanı sıra kol düğmesi, kalem, kartvizitlik, eşarp, kolye, sürahi ve bardak seti, sabun, kokulu mum, dokuma yastıklar gibi hediye seçenekleri yer alıyor.

Haberin Devamı

İNDİRİMLER DE VAR

Sanal mağazada ayrıca, İstanbul Modern Mağaza’da en çok ilgi gören ürünler arasında yer alan Sebah & Joillier’in 1890’da İstanbul’da çektiği fotoğraflardan oluşan bardak altlığı, sürahi, mini kart, defter ve cetvel, tasarımcılardan Aida Pekin, Ayşe Deniz Yeğin, Meral Saatçi, Şenay Akın, Zeynep Pak, Hande Bilten ve Meliha Babalık gibi isimlerin de koleksiyonlarına yer veriliyor. Sanal mağazadan alışveriş yapan ilk 50 kişiden her 5. kişiye, Ergin İnan’ın "Otoportre" adlı yapıtının basılı olduğu 2 adet bardak altlığının hediye edileceği ve İstanbul Modern Sanat Müzesi üyelerinin de sanal mağazada yüzde 10 indirim olanağından yararlanabilecek.

Haberin Devamı