Spor İstanbul Park'ın birincisi Hamilton

İstanbul Park'ın birincisi Hamilton

Paylaş
İstanbul Park'ın birincisi Hamilton

İstanbul Park'ın birincisi Hamilton

Formula 1’de sezonun 7. yarışı olan Türkiye Grand Prix’sini Vodafone McLaren Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Hamilton'a birincilik kupasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi.

Formula 1'de İstiklal Marşı'nı Ajda Pekkan okudu

RED BULL'UN BÜYÜK HATASI

Formula 1’in 7. ayağı olan Türkiye Grand Prix’sinde Vodafone McLaren Mercedes pilotları "duble" yaparken, yarışa damgasını, ilk iki sırada bulunurken birbirlerine çarpan Red Bull Racing pilotları vurdu.

40. turda Red Bull Racing’in Alman pilotu Sebastian Vettel büyük bir hata yaparak, hem yarış dışı kaldı hem de takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber’i liderlikten etti.

İki Red Bull pilotu 1 ve 2. sırada giderken 40. turda 12. viraj öncesindeki düzlükte 2. sıradaki Vettel, takım arkadaşına atak yaptı. Bu sırada iki araç birbirine çarpınca pist dışına çıktılar. Vettel’in aracında büyük hasar oluşurken, Webber ise yarışa devam etti. Ancak lider durumda olan Webber, bu kaza sonucunda 3. sıraya geriledi.

Vettel, yarış dışı kalırken, Webber ise pite girip ön kanadını ve lastiklerini değiştirdikten sonra yarışa devam etti. Ancak Webber, pitten çıktığında ilk iki sıradaki Vodafone McLaren Mercedes pilotlarının bir hayli gerisinde kaldı.

Bu kazanın ardından Hamilton ilk, Button ise ikinci sıraya yükseldi.

Yarış da Hamilton’un birinciliği ile sonuçlanırken, Button ikinci, Webber ise ancak üçüncü olabildi.

HAMILTON VE BUTTON ÇEKİŞMESİ

Red Bull Racing pilotlarının kazasının ardından ilk iki sırada yalnız kalan Vodafone McLaren Mercedes pilotlarının mücadelesi de büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Button ilk sıradaki Hamilton’ı 49. turda sıkıştırıp geçerken, Hamilton bu atağa karşılık verip yeniden liderliği aldı ve yarış sonuna kadar sürdürdü.

START HEYECAN VERDİ

Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin startı oldukça heyecanlı anlara sahne oldu.
Startın verilmesiyle birlikte yarışa 3. sırada başlayan Sebastian Vettel atak yapıp Lewis Hamilton’ı geçti. Ancak Hamilton daha sonra bu atağa karşılık verip 2. sırayı yeniden geri aldı. Yine 1. virajda Jenson Button’ı geçerek 4. sıraya yükselen Michael Schumacher, 12. virajda Button’a geçildi ve başladığı 5. sıraya geriledi.

Bu arada ilk turda sağ arka lastiği patlayan Sebastien Buemi pite girdi.

İLK PİT STOP’LAR

Sıralamada ilk 4 sıra, yapılan ilk pit stop’lar sonucunda değişti.
Yarışı önde götüren Webber ile Hamilton 16. turda birlikte pite girdiler.
Webber, Hamilton’un önünde pitten 2. sırada çıkarken, İngiliz pilot ise ancak 4. sırada çıkabildi.

Bu sırada pite girmeyen Jenson Button yarışta liderliği ele geçirirken, bu pilotun da 17. turda lastik değişimi için pite girmesiyle yarış liderliğini Webber yeniden ele geçirdi.

Bu turun ardından iki Red Bull pilotu Webber ile Vettel ilk iki sırayı alırken, Vodafone McLaren Mercedes pilotları Hamilton ve Button ise 3 ile 4. sıraya yerleşti.

İLK BIRAKAN PİLOT TRULLI OLDU

Türkiye Grand Prix’sinde yarışı ilk bırakan pilot Jarno Trulli oldu.
Lotus Racing takımının İtalyan pilotu Trulli, 35. turda yaşadığı arıza nedeniyle 9. virajda aracını kenara çekmek zorunda kaldı ve yarışı bıraktı.

36. turda da pite giren Heikki Kovalainen’in aracı garaja alındı ve Lotus Racing’in ikinci pilotu da yarış dışı kalmış oldu.
Bu arada yarışı toplam 5 pilot bitiremedi. Karun Chandok, Bruno Senna, Sebastian Vettel, Heikki Kovalainen ve Jarno Trulli yarışı tamamlayamayan pilotlar oldu.

YARIŞ ÖNCESİ YAŞANANLAR...

Yyarış öncesi pilotlar üstü açık TIR ile pistte tur attı. Pilotlar, ana tribün önünde TIR’a bindikten sonra pistte tur atıp, tribünlerdeki seyircileri selamladı. Seyirciler de tuttukları takımların bayraklarını sallayıp, alkışlayarak pilotlara yarış öncesi moral verdi.

-DÜNYANIN EN UZUN BOYLU ADAMI İSTANBUL PARK’TA-

Dünyanın en uzun boylu adamı Sultan Kösen (2.47) de İstanbul Park Pisti’ndeydi.

Yarışlar başlamadan önce İstanbul Park’a gelen Sultan Kösen, Red Bull Racing takımının motor evine girdi. Kösen’in padok alanından geçişi sırasında özellikle yabancı basın mensupları büyük ilgi gösterip, dünyanın en uzun adamının fotoğrafını çekmek için birbirleriyle adeta yarıştı.

Sultan Kösen, daha sonra Red Bull ekibiyle birlikte basın mensuplarına poz verdi.

-PADOK ALANI HAREKETLİYDİ-

Formula 1 Türkiye Grand Prix’si öncesinde İstanbul Park’ın padok alanı da oldukça hareketliydi.

Basın mensupları pilotların motor evlere girişlerini çekmek için padok alanında konuşlanırken, padok alanına giriş hakkı bulunan davetliler de motor evlerin önünde fotoğraflar çektirip çeşitli aktivitelere katıldı.

Ana tribünün arkasındaki alışveriş alanında da takımların resmi ürünlerinin satışı yapılırken, düzenlenen çeşitli aktivitelerle yarışı bekleyen seyircilerin iyi vakit geçirmeleri sağlandı.

2

Haberin Devamı