Türkiye (Son Dakika) İstanbul Pendik'te 3 öğrenciye pompalı tüfekle saldırı! Ölü ve yaralılar var

İstanbul Pendik'te 3 öğrenciye pompalı tüfekle saldırı! Ölü ve yaralılar var

Paylaş
İstanbul Pendik'te 3 öğrenciye pompalı tüfekle saldırı! Ölü ve yaralılar var

İstanbul Pendik'te iddialara göre bir saldırgan okuldan 1 kilometre uzaklıktaki metro istasyonunda 3 öğrenciye av tüfeğiyle ateş açtı. Saldırıda yaralanan kız öğrenci hayatını kaybetti. 2 öğrenci de yaralı. Olay sonrası okula gidip intihar girişiminde bulunan saldırgan yakalandı

İstanbul'da Pendik Güzelyalı metro İstasyonu’nda 21 yaşındaki Mustafa Y. adlı saldırgan 3 öğrenciyi silahla ateş açarak yaraladı.

Öğrencilerden Helin P. kurtarılamayarak hayatını kaybetti.




Hayatını kaybeden Helin P.

İNTİHARA KALKIŞTI


Öğrenci olmadığı belirtilen saldırgan polisten kaçarak yakınlardaki Pendik Ticaret Meslek Lisesi'ne girdi. Daha sonra bileklerini keserek intihara kalkışan zanlı, polis ekiplerince gözaltına alındı.




'SEN BENİM ÇIKTIĞIM KIZLA NASIL ÇIKARSIN?'


Bir görgü tanığı, "Arkadaşlarla buradan geçiyordum. Bir adam söylenip küfür ederek buradan geçiyordu. Bağıra bağıra köprünün oraya kadar çıktı. Ondan sonra okula gitti. Ben de okula gidecektim, bir arabanın içindeki kişiye 'sen benim eski çıktığım kızla nasıl çıkarsın?' dedi. Çocuk da, 'bekle bekle' dedi o anda ona sıktı. O anda kız ellerini yüzüne götürdü, kendini korumaya çalıştı. Oradaki kıza da vurdu, sonra diğer arkadaşlarına vurdu. Pompalı tüfek ile ateş etti" dedi.


'ARABADAN İNİP SIKMAYA BAŞLADI'


Bir başka görgü tanığı ise, "Kırmızı bir araba durdu ben de yavaşlamak zorunda kaldım. Çocuk elinde pompalı tüfek ile araçtan indi. Genç bir çocuk. Kırmızı araba gitti, başladı buradaki çocuklara sıkmaya başladı. Peş peşe 3'üne sıktıktan sonra okula doğru gitti.Biz bekledik, kız çocuğuna baya müdahalede bulundular, ambulans 10 dakika sonra geldi" diye konuştu.


OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR


Polis olay yeri inceleme ekipleri, ceset ve olay yerindeki incelemelerini tamamladı.

Saldırıda hayatını kaybeden Helin.P.'nin cenazesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cenazenin buradan otopsi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edileceği öğrenildi.

Yaralı öğrenciler C.Y. ve D. M.'nin hastanedeki tedavileri sürüyor.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.




BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı,olayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Pendik'te bir okulda öğrenim gören H.P. isimli kız öğrenci yanında 2 erkek arkadaşı D.M. ve C.Y. ile birlikte okuldan çıkarak Pendik Güzelyalı Metro İstasyonu'na geldikleri sırada şüpheli M.Y. tarafından pompalı tüfekle ateş edilmesi sonucu H.P. olay yerinde vefat etmiş yanında bulunan arkadaşları D.M. ve C.Y. ise yaralanmışlardır. Şüpheli M.Y. Olay sonrası yakında bulunan bir okula girerek burada intihar girişiminde bulunmuş ve emniyet görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Tedavisi sonrası 14.10.2017 günü ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilecektir." denildi.



Haberin Devamı