Siyaset İstanbul Şehir Üniversitesi’nden fotoğraf sergisi
Paylaş
İstanbul Şehir Üniversitesi’nden fotoğraf sergisi

İstanbul Şehir Üniversitesi 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında ‘Birlik Seferi Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor

Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın geçtiğimiz yıl Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde denizden çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, miting öncesi yaşanan heyecanı ve coşkuyu konu alıyor. Sergi, 14 Temmuz 14 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü Merdivenaltı Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin neden olduğu toplumsal travmanın aşılması noktasında önemli bir işlevi olduğunu hatırlatan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan, “Bu toplumsal rehabilitasyon sürecini izlemek ve fotoğraflamak üzere deniz yoluyla Yenikapı için yola çıktım.

Benim gibi binlerce insan gemilerin Boğaz’daki seferlerini izleyerek Yenikapı Sahili’ne ulaştı ancak gemiler demir atamadı ve saatlerce denizde tur attılar. Ben de bu imkândan yararlanarak denizdeki coşku ve heyecanı fotoğraflamaya çalıştım. İnsanlar mitinge katılamadı ama denizde ayrı bir miting düzenlenmiş oldu. Herhalde İstanbul Boğazı’nda böyle bir olay yaşanmamıştır” dedi.

Haberin Devamı