Kültür - Sanat İstanbul 'Tasarımın Potansiyeli'ni konuşacak
Paylaş
İstanbul 'Tasarımın Potansiyeli'ni konuşacak

Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde düzenlenen Design Week Turkey 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşiyor.

Tasarımın her disiplinini ortak bir platformda buluşturan etkinliğin bu yılki teması: “Tasarımın Potansiyeli”

T.C Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde düzenlenen Design Week Turkey, Kasım ayında ‘Tasarımın Potansiyeli”ni Türkiye’nin odağına taşıyor. Tasarımın farklı disiplinlerinden yepyeni ve ilham verici projeler, sergiler ve atölyelerle Istanbul’da 5 gün boyunca tasarımı konuşturacak olan Design Week Turkey 8 Kasım'da kapılarını açıyor.

Konferanslar, sergiler ve atölyelerle dolu programıyla tasarımın farklı disiplinlerini buluşturan Design Week Turkey’de tasarımcıların, tasarım ofislerinin, sanatçıların, üniversitelerin, tasarım okullarının, tasarım platformlarının sergileri ve Türkiye Tasarım Haftası’na özel hazırlanmış enstalasyonları görülebilecek.

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nca, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla Türk tasarımını dünyaya tanıtmak ve tasarımın rekabetçi üstünlüğe sağladığı katkıya vurgu yapmak amacıyla düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası’nın ikinci yılında, “Tasarımın Potansiyeli’’ temasını gündeme taşıyarak tasarım ve iş dünyasını bir araya getiriyor.

Endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı, mimari gibi birçok alanda dünyaca ünlü isimlerin panel ve konferanslarını içeren kapsamlı programın yanı sıra tasarım tutkunlarının uzman isimlerle interaktif sohbetler gerçekleştirebileceği Design Talks bu senenin yeniliklerinden.

Tema: Tasarımın Potansiyeli
Tasarım ile tüm endüstrileri buluşturmak amacı ile yola çıkan Türkiye Tasarım Haftası, ikinci yılında “Tasarımın Potansiyeli” temasını gündeme taşıyor.
Design Week Turkey, tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, tasarım kültürünü güçlendirmek, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve günümüzde ekonomik kalkınmanın sağlam temellerinden biri olarak tasarımın potansiyelini vurgulamayı amaçlıyor.

Design Week Turkey’e bu yıl 103 konuşmacı, 32 konferans ve panel, 17 sergi, 52 tasarım ofisi ve bireysel Tasarımcı, 13 firma standı, 14 atölye katılıyor.



Türkiye’nin Tasarım Ödülleri: Design Turkey
Türkiye’nin tasarımla markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla bu yıl 6.’sı düzenlenecek ‘Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’ için geri sayım başladı. Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen projenin ödül töreni, Türkiye Tasarım Haftası ile eş zamanlı olarak 8 Kasım 2017 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.
Türkiye’de tasarımla markalaşmanın yolunu açmayı hedefleyen ve TURQUALITY® Programı dâhilinde T.C Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (ETMK) işbirliği ile düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, 8 Kasım’da sahiplerini bulacak.
2018-2019 Trendleri, Sergiler ve Enstalasyonlar
Design Week Turkey kapsamında ziyaret edilebilecek sergiler ve enstalasyonlar ise farklı disiplinlerden Türk ve uluslararası sanatçıları ve tasarımcıları ağırlayacak.

Yapay Zeka’nın tasarım ve sanatla buluştuğu, William Myers’ın küratörlüğünü üstlendiği Human+Artifical Creativity, adorno.design’ın Sao Paolo’dan İstanbul’a farklı tasarım kültürlerini yansıtan sergisi ve Finlandiyalı tasarımcı ve girişimci Martta Leskela’nın Suriyeli mülteci kadınlara ürettirdiği tasarımların yer aldığı Ragmate DWT’nin uluslararası sergilerinden.

Türk Tasarımının Genetik Kodları sergisinde gelenek ve zanaatın zenginliğinin endüstri ile birleştiği ürünler sergileniyor. Faruk Malhan’ın Zamanın An’ları sergisi, Yılmaz Zenger’in Art&Design sergisi, Koray Ariş’in işlevsel deri ürünleri sergisi, Urban Atölye’nin beton ile üretilen tasarım ürünleri ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) öğrencilerinin ‘We are’ sergisi de Design Week Turkey’de yerini alıyor.

2018-2019 trendlerinin görülebileceği trend alanı, dünyaca ünlü tasarımcı Ettore Sottsass’ın İznik Vakfı için tasarladığı çini serisi enstalasyonu, Melike Altınışık’ın Motion in Shell enstalasyonu, Şule Koç ve Ayşe Çoşkun Orlandi’nin gerçekleştirdiği “Yolgeçen” Upcycling atölyesinin çıktılarının sergileneceği dinlenme alanı Design Week’in en ilham verici bölümlerinden.

Tasarım İçin Ortak Platform: Design Week Turkey
Tasarım çerçevesinde düzenlenen atölye çalışmaları; Türkiye’nin farklı üniversitelerinden genç tasarımcıları ve yurtdışından davet edilen tasarım öğrencilerini, farklı disiplinler üzerine çalışan tasarımcıları ortak bir platformda buluşturacak.

Design Week Turkey, bu yıl konuk ülke olarak Finlandiya’yı ağırlıyor. Katılımcılar güçlü tasarım kültürü ile Finlandiya’nın özgün tasarım hikayelerini köklü kurum ve markalarının temsilcilerinden dinleyecek.

Konferanslar:
*What’s Next? Tasarımın Geleceği

*Tasarımın Dokunduğu Tüm Süreçler ‘Vaka Analizi’
  • Orhan Irmak - Ambalaj Tasarımcısı
  • Cristina Polini - Marka Direktörü/Penti
*Pekka Soini - Genel Müdür/Tekes (Finlandiya İnovasyon Fonlama Kuruluşu)

*Tuomas Manninen - Tasarım Başkanı/OP OKO Bank - Hizmet Tasarımı *Şirketlerin Operasyonlarını Nasıl Geliştirebilir?

*Mirko Tattarini - Tasarımcı&Direktör/GETHAM Tasarım Merkezi - Bölgesel Kalkınma Planlarında Tasarımın Rolü

*Prof. Ron Nabarro - Kurucu&CEO/Ageculture - Yaşlanan Toplumlar İçin Potansiyel İş Alanlarında Tasarım

*Design Network
  • Tong Jin (TJ) Kim - Akademisyen/Purdue University
  • Carole Bilson - Başkan/Design Management Institute

Sergiler:
İznik Vakfı Ettore Sottass
Türk Tasarımının Genetik Kodları
Koray Ariş Deri Ürünleri
Yılmaz Zenger Art + Design
Faruk Malhan - Zamanın An’ları
Urban Designer’s Atölye Sergisi
IMA Sergisi - We Are

Üniversite Sergileri:
Bilgi Üniversitesi Aslı Kıyak İngin - Tasarımda Çırak Olmak: Kapalıçarşı
Yeditepe Üniversitesi – BEYOND
ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ENDÜSTRİ İÇİN GELECEĞİN SENARYOLARI
Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü Seçilmiş İşler
Mardin Artuklu Üniversitesi – Telkari

Yabancı sergiler:
William Myers - Human + Artificial Creativity
adorno.design - Design Cultures of the World
Martta Leskela - Ragmate

Atölyeler:
Yolgeçen” Upcycling Atölyesi
Koku Tasarımı Atölyesi
Deri İle Tanışmak
Absürt Afişler
Dijital Deneyim Atölyesi
UI/UX Tasarım Atölyesi
VR Card Board Deneyim Atölyesi
Ayakkabı Tasarım Atölyesi
Deneysel Tekstil Tasarım Atölyesi
Design Thinking Atölyesi
City Design
Ford Otosan Design Studio Tasarım Süreci Çalıştayı
Zemberek Çocuk Atölyesi

Haberin Devamı