Gündem İstanbul trafiğine 'Havaray'lı çözümü

İstanbul trafiğine 'Havaray'lı çözümü

Paylaş
İstanbul trafiğine 'Havaray'lı çözümü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak havay projesinde, yolcular havadan taşınacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni projesi Havaray ile trafik sorununu çözmeyi planlıyor. 47.8 kilometrelik 10 ayrı hatta günde 200 bin yolcu taşınabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metrobüs, metro, tramvay ve teleferikten sonra Havaray Projesi'ni de ulaşım yatırımlarına ekledi.

Kısa mesafeli olarak 10 ayrı hatta kurulması düşünülen sistem , mevcut trafik ve yollardan bağımsız olarak, havadan sefer yapacak.

Akşam gazetesinden Şenol Demirci'nin haberine göre, Havaray Projesi'nin etüt çalışmalarına önümüzdeki ay başlanacak.

METROBÜSLE ENTEGRE ÇALIŞACAK

Havaray hatlarının 4'ü Avrupa yakasına, 4'ü de Anadolu yakasına yapılacak. Sütunlar üzerinde seferlerini gerçekleştirecek olan Havaray, mevcut trafiğe yeni bir yük getirmeyecek.

Toplu taşımada metro ve metrobüs gibi sistemlerle de entegre olacak havaraylar, kısa mesafeli ulaşımı büyük oradan rahatlatacak.

DURAKLAR ARASI YOLCULUK 2 DAKİKA

Minibüs güzergahlarına yapılması planlanan havaraylar sonrası minibüslerin kaldırılması bekleniyor.

Avrupa ülkelerinin yanı sıra Japonya ve Çin'de de gözde toplu taşıma sistemi olarak kullanılan havarayla günde 40-50 bin yolcu taşınabiliyor. Yüksek kapasiteye sahip olan havaraylar ise günde 200 bin yolcu kapasitesine ulaşabiliyor. Sistemle birlikte duraklar arası yolculuk süresinin 2 dakika olması planlanıyor.