Magazin İstanbul'un 42 yıllık mekanı Şamdan kapandı! İşte olayın perde arkası

İstanbul'un 42 yıllık mekanı Şamdan kapandı! İşte olayın perde arkası

Paylaş
İstanbul'un 42 yıllık mekanı Şamdan kapandı! İşte olayın perde arkası

Seda Sayan, 8 aydır kirasını ödemeyen 42 yıllık gece kulübü Etiler Şamdan'da önceki akşam tahliye ve haciz işlemleri başlattı. Cemiyet hayatının ünlüleri haciz olayına büyük tepki gösterdi

MÜGE DAĞISTANLI / POSTA

Mehmet Tuna
’nın 1975’den bu yana işlettiği ‘Etiler Şamdan’ sosyetenin 42 yıldır gözde adresiydi. Kulübün mülkünü 2010’da Seda Sayan aldı. Etiler Şamdan önceki gün 8 aylık kirası ödenmediği için icra yoluyla boşaltıldı. Patron Mehmet Tuna olayı İstanbul Amerikan Hastanesi’nde gördüğü tedavi sırasında öğrendi. Bunun üzerine kalbinden bir kez daha rahatsızlanan Mehmet Tuna “Haziran’a kadar müddet verdiler. Sonra tarihi 15 Mart’a çektiler. Burada canımla uğraşıyorum, personelimle mağdur oldum” dedi.


Mehmet-Şehnaz Tuna 17 yıllık evlilikten sonra 2012'de boşandı. Şehnaz Tuna hastanede yatan eski eşinin yanında.

HACİZE BÜYÜK TEPKİ

Kulübün eşyaları kamyonlara yüklenirken cemiyet hayatının ünlüleri haciz olayına büyük tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından mal sahibi Seda Sayan’a ağır mesajlar yazdılar. Bu arada cep telefonlarından birbirlerine ‘Arkadaşlar olayı protesto edelim’ başlıklı bir yazı paylaştılar. Sinirlenen Seda Sayan avukatı Altın Mimir aracılığıyla bir açıklama yaptı.


42 yıllık kulüp kapılarını kapattı.

Tahliye sırasında sosyetikler cep telefonlarından birbirlerine şu mesajı gönderdi:

'ACIMASIZ TAVRI PROTESTO EDELİM'

Şamdan’ın sahibi hastanede canı ile uğraşırken mekanı metazori şekilde tahliye ediliyor. Cuma mübarek gündür, canı ile uğraşana bunların yapılması caiz değildir. Hepimiz bir olup bu vicdan dışı duruma tavrımızı koymalıyız. Mart’ta tahliyesi yapılacakken bu kadar acımasız ve fevri olmanın açıklaması olamaz. Bu tavrı protesto edelim.”


İşte kulübün son hali!

SEDA SAYAN'IN AVUKATI ARACILIĞIYLA YAPTIĞI AÇIKLAMA:
'8 AYDIR KİRA ÖDEMİYORDU'


Mehmet Tuna ile yapılan kira sözleşmesi 5 yıllıktı. Ekim 2015’te sona erdi. Dolar kuru 1.60 TL’ye sabitlendi. O caddede kira bedelleri 40-50 bin dolar. Şamdan’ın kirası ise 15 bin dolardı. Ancak Haziran 2016’dan bu yana ödeme yapılmadı. Mehmet Tuna bu süre içinde kulübün alt katını iki katı fiyata başka şirkete kiraladı. Kendisine 15 Mart 2107’ye kadar süre verdik. Hep hastanede olduğunu beyan etti, ulaşamadık. Seda Sayan’a karşı sosyal medyada yapılan saldırılar tespit edildi. Hukuki işlemler başlatıldı.”


Etiler Şamdan'daki eşyalar kamyonlarla taşındı.

Haberin Devamı