Yaşam İstanbul’un tarihi noktaları Otizm için maviye büründü

İstanbul’un tarihi noktaları Otizm için maviye büründü

Paylaş
İstanbul’un tarihi noktaları Otizm için maviye büründü

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Galata Kulesi "Mavi Işık Yak" kampanyasına destek olarak mavi renkte ışıklandırıldı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle İstanbul’da bulunan çeşitli anıtsal ve tarihi yapılar mavi olarak ışıklandırıldı. İnsanların mavi renkli kıyafetler giyerek desteklediği kampanyaya anıtsal ve tarihi yapılarda ışıklarını mavi yakarak destek verdi. 136 ülke tarafından desteklenen "Mavi Işık Yak" kampanyası nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Galata Kulesi başta olmak üzere İstanbul’un tarihi ve önemli noktaları mavi renkte ışıklandırıldığı görüldü.


OTİZM NEDİR?


Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan gelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanan otizm, çocuğun çevre ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması neden olmaktadır. İletişim alanında gelişimsel sorunların yaşandığı ve takıntılı davranış biçimlerine sahip olma özellikleriyle tanınır. Dünya üzerine otizmin büyük bir hızla artması nedeniyle Birleşmiş Milletler 2 Nisan tarihi Otizm Farkındalık Günü olarak açıkladı. Birleşmiş Milletler insanlara bu farkındalığı tanıtmak için çeşitli kampanyalar düzenlemektedir.

"Mavi Işık Yak" kampanyasına bu yıl, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Çanakkale Şehitler Anıtı, İzmir Saat Kulesi, Şanlıurfa Balıklıgöl, Konya Kelebekler Vadisi ve Amasya Kalesi başta olmak üzere birçok tarihi ve anıtsal bina destek veriyor.

(Oğuzcan Yazar / İHA)

Haberin Devamı