Gündem İstanbul Valiliği 1 Mayıs önlemlerini açıkladı

İstanbul Valiliği 1 Mayıs önlemlerini açıkladı

Paylaş
İstanbul Valiliği 1 Mayıs önlemlerini açıkladı

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ta 30 bin 101 emniyet mensubunun görev yapacağını açıkladı. Valilik güvenlik tedbirleri nedeniyle Taksim, Şişhane ve Osmanbey metro istasyonlarının kapalı olacağını da duyurdu

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün huzur ve barış içerisinde kutlanmasını sağlamak amacıyla 30 bin 101 emniyet mensubunun görev yapacağını açıkladı.

Valilikten 1 Mayıs’a ilişkin yapılan açıklamada alınan tedbirler sıralanarak, "Vatandaşlarımızın günlük hayatının aksamaması için saat 05.00 itibariyle sadece Osmanbey, Taksim ve Şişhane Metro istasyonları kapalı kalacak; metro, bu istasyonlardan transit geçiş yapacaktır. Ayrıca Kabataş-Taksim Füniküler hattı ve Karaköy-Tünel Füniküler hattı ile Beşiktaş, Kabataş ve Karaköy İskeleleri (Dentur ve Turyol İskeleleri dahil) hizmet vermeyecektir. İptal edilen seferlerin haricinde ilimizde toplu ulaşım vasıtaları hizmetlerine devam edecektir" denildi.



1 Mayıs işçi ve emekçinin bayramı: Tarihçesi ve önemi


KAPATILACAK YOLLAR


İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre 1 Mayıs nedeniyle kapatılacak yollar ise şöyle:

"Bakırköy İlçesinde Trafiğe Kapatılacak Yollar: İncirli Caddesi, Olgunlar Sokak, İsmail Erez Bulvarı, Ekrem Kurt Bulvarı, Fikret Yüzaltı Caddesi, Bahçesaray Sokak, Sayfiye Sokak, Pembeay Sokak, Pelinli Sokak, Akıl Hastanesi Caddesi. Beyoğlu İlçesinde Trafiğe Kapatılacak Yollar: Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Feriköy ile Dolmabahçe arası tüneli (gidiş-geliş)"

Yapılan açıklamada vatandaşların izin verilen alanlar dışında yapılan toplanma çağrılarına itibar etmemeleri konusunda uyarıldı.

İHA