Gündem İstanbul Valiliği'nde devir teslim tamam

İstanbul Valiliği'nde devir teslim tamam

Paylaş
İstanbul Valiliği'nde devir teslim tamam

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan Muammer Güler, İstanbul Valiliği görevini Hüseyin Avni Mutlu'ya devretti

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine atanan İstanbul Valisi Muammer Güler, görevini Hüseyin Avni Mutlu’ya devretti. Valilik girişinde karşıladığı Hüseyin Avni Mutlu’ya İstanbul’un Valilik mührünü veren Muammer Güler, alkışlarla uğurlandı.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği’ndeki devir teslim töreni, Hüseyin Avni Mutlu’nun tören mangasını selamlaması ile başladı. Daha sonra Hüseyin Avni Mutlu ve Muammer Güler birlikte valilik makamına geçti. İstanbul Valiliği mührünü Mutlu’ya uzatan Muammer Güler, "Mühür sizde artık" diyerek teslim etti. Hüseyin Avni Mutlu, "Bu çok önemli görevi sayın Valimiz'in elinden almaktan bahtiyarlık duyuyorum. Bu mührü inşallah İstanbul’da yoğun bir görev sevdasıyla kullanmayı arzu ediyorum" dedi. Hüseyin Avni Mutlu daha sonra Muammer Güler’e 7 yıl 3 ay süren hizmetleri anısına "İstanbullular'ın gönül dolusu sevgileriyle" diyerek bir plaket takdim etti.

SALDIRILAR YÜREKLERİ YAKTI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muammer Güler, İsrail’in yardım gemilerine saldırısına değinerek, “Özellikle terörle ilgili çok önemli bir göreve geldiniz. Türkiye’nin hem içinde hem dışında, insani yardım gemilerinde yaşanan olaylar var. Bu yaşananlar oldukça üzücü" dedi. İstanbul’da bu konularla ilgili dünden beri tedbirler alındığını söyleyen Muammer Güler, İskenderun’da yaşanan saldırının da üzücü olduğunu ve yürekleri yaktığını vurguladı. Muammer Güler, “Terörün maalesef o acımasız yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır ama Türk devleti bunun üstesinden gelecek güçtedir. Terörle mücadelede etkin ve verimli bir işbirliğine dayalı çalışmaları genişletmek üzere böyle bir müsteşarlık kuruldu. Hemen bugün, birazdan gidip göreve başlayacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Devir teslim töreninin ardından Muammer Güler ve Hüseyin Avni Mutlu birlikte Valilik bahçesine çıktı. Muammer Güler, burada tören mangasını selamladıktan sonra, çalışma arkadaşlarının alkışları arasında aracına doğru yürüdü.

SOĞUKKANLI OLMALIYIZ

Daha sonra Valilik makamına gelen yeni İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, burada ilk açıklamasını yaptı. Ağırlıklı olarak eğitim sorunları üzerinde duracaklarını belirten Mutlu, kültür ve turizm alanlarında da yeni atılımlar yapacaklarını açıkladı. Adil ve güvenilir bir yönetici olmayı amaçladığına değinen Vali Hüseyin Avni Mutlu, ticari ve finansal alanlarda yeni bir vizyon yükleneceklerini ifade etti. Basın mensuplarının İsrail’de yardım filosuna yapılan baskınla ilgili sorularına cevap veren Hüseyin Avni Mutlu, “Soğukkanlılığımızı elden bırakmamalıyız. Olayları yakından takip ediyoruz. İtidalli ve soğukkanlı davranmalıyızö dedi.

Haberin Devamı

Dilhun GENÇDAL - Hasan ÖRNEKOĞLU / İdris TİFTİKÇİ - iSTANBUL DHA