Gündem İstanbul Valisi Vasip Şahin geleneğe uymadı

İstanbul Valisi Vasip Şahin geleneğe uymadı

Paylaş
İstanbul Valisi Vasip Şahin geleneğe uymadı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, diğer öğrencilerin kendini önemsiz hissetmemesi adına koltuğunu devretme geleneğini bozdu. Vali Şahin 10 öğrenci ve 2 öğretmenin katıldığı ziyarette öğrencilerin temsilcisi olarak seçilen Azra Nur ile yan yana oturdu

İstanbul'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu öğrencileri İstanbul Valisi Vasip Şahin'i ziyaret etti. Önceki senelerde koltuğu sembolik olarak devreden valilerin aksine Şahin, İstanbul'da ilk kez kutladığı 23 Nisan'da bu geleneği bozdu. Valilik kaynakları bu kararın, diğer öğrencilerin kendilerini önemsiz hissetmemesi adına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

KÜÇÜK VALİ İLE YANYANA OTURDU

İstanbul'da ilk tören valilik binasında yapıldı. Vali Şahin, öğrencileri kabul öncesi gazetecilerin Ulusal Egemenlik Bayramını kutladı. Daha sonra öğrencileri karşılayan Vali Şahin, hepsini tek tek öptü. Vali Şahin 10 öğrenci ve 2 öğretmenin katıldığı ziyarette öğrencilerin temsilcisi olarak seçilen Azra Nur ile yan yana oturdu.

Vali Şahin sembolik olarak koltuğu devretme geleneğini bu sene uygulamadı. Valilik kaynakları bu kararın, diğer öğrencilerin kendilerini önemsiz hissetmemesi adına alındığını açıkladı. Bayramların insanlara taze ve yeni bilinçler kazandırdığını ifade eden Vali Şahin, "Atalarımızın yaptığı kahramanlıkları, fedakarlıkları ve bugüne ışık tutan öngörülerin değerini daha iyi fark etmiş oluruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğrenci temsilcisi Azra Nur ise Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda burada olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Sohbetin ardından Vali Şahin, öğrencilere isteklerini sordu. Azra Nur'un isteği park ve bahçelerin sayılarının artırılması yönünde oldu. Vali Vasip Şahin'in yanıtı, "Çok doğru istekler, haklı talepler geliyor. Gayret sarfediyor büyüklerimiz. Ama imkansızlıklar ve ihtiyaçlar taleplerin karşılanmasında zorluk getiriyor" şeklinde oldu.

"ARTIK BİR DİL YETMİYOR. İKİNCİ BİR DİL LAZIM"

İngilizce Dersinin saatlerinin artırılması ve ikinci yabancı dil isteğine Vali Şahin, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yönde bir çalışması var. İkinci yabancı dil olsun. Artık bir dil yetmiyor. İkinci bir dil lazım. Aferin çok güzel noktaya temas etti" karşılığını verdi. Vali Şahin, hastanelerinsayısının artırılması isteğine "Hastane ve doktor sayımız çok arttı.

Vasip Şahin'den önce İstanbul Valiliği görevinin yürüten Hüseyin Avni Mutlu görevi boyunca 23 Nisan'da koltuğu bir çocuğa devretme geleneğini sürdürmüştü.

Ama bunun daha da artması lazım. Şehir hastaneleri yapılıyor. İstanbul'da da 2 ayrı bölgede çalışmaları devam ediyor" yanıtını verdi. Vali Şahin, bir öğrencinin " Öğretmenlerin maaşı artırılsın. Çünkü onların hakları ödenmez" demesi üzerine "onlara ne yapsak azdır. Bilmediklerimizi öğretiyorlar. Yolumuzu aydınlatıyorlar. Ama bütçe imkanları doğrultusunda devlet büyüklerimiz tarafından belirlenen birşey. Onlar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor" yanıtını verdi. Vali Şahin ve öğrencilerin görüşmesi daha sonra basına kapalı devam etti.

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ / DHA