Gündem İstanbul ve Ankara'da okullar tatil

İstanbul ve Ankara'da okullar tatil

Paylaş
İstanbul ve Ankara'da okullar tatil

İstanbul ve Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Valilik, kar yağışının bugün öğlene kadar süreceğini belirtti.

Ankara'da kar tatili

Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları tatil edildi.

İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İL VE İLÇELER

Kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar, Uşak, Kars, Ağrı, Muş illeri ile Ardahan'ın Göle, Çanakkale'nin Çan ve Yenice, Denizli'nin Çameli ile Güney, Erzincan'ın Çayırlı, Bingöl'ün Karlıova ve Bitlis'in Güroymak ilçelerinde okullar dün (salı) tatil edildi. Manisa'nın Demirci, Kars'ın Sarıkamış ilçeleri ve Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı köylerde eğitime bugün (çarşamba) de ara verildi.

Konya'nın Taşkent ve Derebucak ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar (Çarşamba) tatil edildi.

Denizli'nin yoğun kar yağışının ardından Buldan, Babadağ, Kale, Honaz ve Çameli ilçeleriyle, Çivril'in Özdemirci Mahallesi'nde ilk ve orta dereceli okullar bugün (Çarşamba) tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi üzerine Denizli kent merkezinde de ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Burdur ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle Burdur ve tüm ilçelerinde Burdur Valiliğinin aldığı karara göre ilk, orta ve lise dengi okullar 1 gün (Çarşamba) tatil edildi.
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Şubat Çarşamba günü, bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verildi.

Kütahya merkez ilçe ve Tavşanlı'da yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Valiliğin açıklamasında, "İlimizde devam eden kar yağışı ve buzlanma tehlikesinden dolayı merkez ilçe ile Tavşanlı ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencileri ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında, ayrıca diğer ilçelerimizdeki bütün İlköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencileri için 11.02.2015 Çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Engelli kamu görevlileri bu tatil kapsamı dışındadır." denildi

Balıkesir'de sabah saatlerinde başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 3 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada Susurluk içesinde Şerafettin Tunalı İlkokulu-Ortaokulu, Susurluk Anadolu Lisesi ve taşımalı eğitim ile taşınan okullardaki öğrenciler, Manyas'ta taşımalı eğitim ile taşınan okullardaki öğrenciler ve Balya ilçesindeki tüm okullarda bugün (Çarşamba) 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada diğer ilçeler ve il merkezindeki okullarda eğitim öğretimin devam edeceği bildirildi.