Gündem İstanbul yine bembeyaz

İstanbul yine bembeyaz

Paylaş
İstanbul yine bembeyaz

Kentte gece başlayan kar yağışı halen devam ediyor. Kimi bölgelerde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

İstanbul'da dün akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, gece saatlerinde kara dönüştü. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı gece boyunca devam ederken kenti beyaza bürüdü. Yetkililer, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi. Kar yağışının etkisini artırarak sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Balkanlar üzerinden dün akşam saatlerinde gelen soğuk hava önce karla karışık yağmura ardından da kara dönüştü. Kar yağışı gece boyu Büyükçekmece, Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları: Kartal ve Beykoz'un yükseklerinde 12-15 cm, Sarıyer, Arnavutköy ve Büyükçekmece'nin yükseklerinde 7-10 cm, şehir merkezinde ise 1-4 cm." denildi.

GECE BUZLANMA OLACAK

"Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Rüzgârın aralıklarla fırtına seviyesine (30-70 km/saat) ulaşması bekleniyor. Kar yağışının Perşembe öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar gece saatlerinden itibaren buzlanma meydana geleceğini, sürücülerin daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirtiyorlar.Vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor.

Haberin Devamı

Dün saat 15.00'ten itibaren alarma geçen AKOM gece boyunca karla mücadele çalışmaları yürüttü. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım AŞ, Şehir Hatları, Beyaz Masa, Bedaş ve Karayolları Temsilcileri merkezde, küreme ve tuzlama ekipleri ile denetleme ekipleri sahada görev yaptı.

Yüksek seviye kar yağışı planlamasına göre 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. Dün akşamdan bu sabaha kadar 1486 ton tuz, 4 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor salonunda ise 384 evsiz vatandaşa misafir ediyor"

DHA