Gündem İstanbul yine yağmura teslim

İstanbul yine yağmura teslim

Paylaş
İstanbul yine yağmura teslim

İstanbul yine yağmura teslim

Sağanak yağış İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında etkili oldu. Beykoz'da sağanak yağış nedeniyle biri ana okulu olmak üzere 12 ev ve iş yerini su bastı.

Haberin Devamı

Öğleden sonra başlayan sağanak yağış Kavacık ve Çubuklu mahallelerinde etkili oldu. Yaklaşık 1 saat süren yağmur sonrası Çubuklu Altgeçidi, su basması sonucu araç geçişine kapatıldı. Aynı mahalledeki bazı ev ve iş yerindeki su baskınları ise Kavacık İtfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Sahil yolu göle döndü, ulaşım aksadı.

Kaptanlar Mahallesi’nde ise bir ana okulunu su bastı. Tıkanan kanalizasyon mazgalından taşan sular Minik Kalpler adlı anaokulunun bahçesini sular altında bıraktı. Okulda öğrencilerin olmaması muhtemel faciayı önledi. Anaokulu yetkilileri, meteorolojiden yağmur uyarısı olduğu için öğrenci almadıklarını ve okulu tatil ettiklerini belirtti. Taşan kanalizasyonun lağım suları Kavacık İtfaiye ekipleri tarafından çekildi.

Haberin Devamı

Avrupa Yakası'nda ise, saat 15:30 sıralarında etkili olan yağış birçok yerde hayatı olumsuz etkiledi. TEM otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikameti Aslantepe mevkiinde aşırı yağış ile beraber inşaat sahasındaki toprak, yola doğru sürüklendi. İş makineleri su içinde çalışma yaptı.

Aslantepe mevkiindeki yol üzerindeki logar kapağının yerinden çıkması trafikteki araçlar için büyük tehlike oluşturdu. Sanayi mahallesi Maslak istikametinde Sanayi Necmi Ecmel Kutay Köprüsü’nün altında oluşan su birikintisi araçların geçişi sırasında zor anların yaşanmasına neden oldu.

Yağış nedeniyle Levent -Maslak istikametinde de uzun araç kuyrukları oluştu.

Kuvvetli yağışların Perşembe günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İstanbul yine yağmura teslim

EDİRNE 5 DAKİKADA FELÇ

Edirne'de 5 dakika süren sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Rögarların tıkanması sonucu sokaklar nehre döndü.

Hava sıcaklığının 26 derece olduğu Edirne'de saat 17.00 sıralarında aniden bastıran ve 5 dakika süren sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar bina altlarına ve duraklara sığınırken, araçlar ise kavşaklarda uzun kuyruklar oluşturdu. Cadde ve sokakların nehre döndüğü yağmur yağışının yarın da aralıklarla etkili olacağı bildirildi.

Haberin Devamı