Siyaset İstanbul'a aşık oldu
Paylaş
İstanbul'a aşık oldu

İstanbul'a ilk kez geldiğini söyleyen İtalya Fırsat Eşitliği Bakanı Maria Rosaria Carfagna, “İstanbul'a ilk görüşte aşık oldum” dedi

Ankara'daki temaslarının ardından dün akşam İstanbul'a gelen Bakan Carfagna, sabah saatlerinde ilk olarak Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD) ziyaret etti.

AB Genel Sekreterliği binasında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile de görüşen Bakan Carfagna, tarihi yarımadayı gezdi, öğle yemeğini kebabıyla ünlü Hamdi Restoran'da yedi.

"MODELLİK DÖNEMİMDEN UTANMIYORUM"

Carfagna, bir zamanlar modellik yapmasının 'Ankara'daki temaslarının önüne geçtiği' yorumlarının sorulması üzerine “İtalya’da televizyon programı yapımcısı olduğum dönemler utanmadığım geçmişimdir.

Politik yaşantımı gölgede bırakmıyor. Bakanlığım İtalya'da kamuoyunun en çok desteklediği üç bakanlıktan biri” yanıtını verdi.

TÜRK HALKI ÇOK MİSAFİRPERVER

Türkiye ile İtalya arasında siyasi ilişkilerin çok eskiye dayandığını ve bu ziyaretin ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyleyen Maria Rosaria Carfagna, Türk halkının çok misafirperver olduğunu belirtti.

Carfagna, ayrıca kadın hakları konusunda Türkiye ile İtalya arasında önemli bir işbirliğinin temelinin bu ziyaretle atıldığını kaydetti.

TARİHİ YARIMADAYI GEZDİ, KEBAP İKRAM EDİLDİ

Daha sonra tarihi yarımadaya geçen Bakan Carfagna, burada ilk olarak Ayasofya Müzesi'ni gezdi. Ayasofya Müzesi'nde basın mensuplarının ilgisinden rahatsız olan Carfagna, ardından Yerebatan Sarnıcı'na geçti.

Sarnıçtan çıkışta yoğun telefon trafiği yaşayan Bakan Carfagna, telefonla konuşurken bir ara eliyle ağzını kapatarak dudak okumaya karşı tedbir aldı.

Konuk bakan gezisinin ardından Eminönü'ndeki Hamdi Restoran'da öğle yemeği yedi. Carfagna'ya burada, fıstıklı kebap ağırlıklı karışık kebap, Türk mezeleri, Hamdi'nin spesiyal baklavası ve şöbiyet ikram edildi. Bakan Carfagna, yemeğin ardından Topkapı Sarayı'na geçti.

Murat DELİKLİTAŞ-Asım GÜNEŞ/İSTANBUL (DHA)

2

Haberin Devamı