Gündem İstanbul'a 'Bilişim Üssü'

İstanbul'a 'Bilişim Üssü'

Paylaş
İstanbul'a 'Bilişim Üssü'

İstanbul polisi, internetin yaygınlaşmasıyla büyüyen 'Bilişim' suçlarıyla mücadele için dev bir üs kuracak

5 BİN METREKARE

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, örneği sadece Amerika’da olan bir “Bilişim Üssü” kurmak için çalışma başlattı. İstanbul Valiliği’nce desteklenen yaklaşık 15 milyon TL’li proje çerçevesinde, toplam kullanım alanı 5 bin metrekare olacak özel bir bina inşa edilecek.

Binada, bilişim suçlarının ortaya çıkarılmasını sağlamak amacıyla modernleştirilmiş Adli Bilişim Laboratuvarı yer alacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Bilişim Suçları ve Sistemleri (BSS) Şube Müdürlüğü’nce yürütülen adli soruşturmalarda zaman zaman yetersiz kalınması nedeniyle yeniden organize edilecek birimin, özel bir binada, yalıtılmış ortamda çalışması planlandı.

2 YILDA BİTECEK

Bu amaçla Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkede sağlık polikliniği olarak kullanılan ünite BSS’ye tahsis edilecek. İki kat daha eklenerek yaklaşık 5 bin metrekarelik bir kullanım alanı oluşturulacak.

Haberin Devamı

Projenin bir yıl içinde tamamlanması öngörüldü. 7 gün 24 saat üzerinden internet izleme merkezi kurulacak bilişim üssünde, banka ve internet suçları merkezi, bilişim eğitim ve tanıtım merkezi de oluşturulacak. Uzman personel sayısı da üç kat artacak.