Gündem İstanbul'a şiddetli yağış uyarısı

İstanbul'a şiddetli yağış uyarısı

Paylaş
İstanbul'a şiddetli yağış uyarısı

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'u etkisi altına alan yağmur geri dönüyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Kuzeybatı kesimler ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya, Çorum, Artvin ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinde Trakya, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çanakkale, Çankırı ile İstanbul’un Çatalca ve Silivri ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzey ve doğusu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ile Ankara’nın Beypazarı, Nallıhan, Çamlıdere, Kızılcahamam ve Güdül ilçelerinde kuvvetli, gece saatlerinde İstanbul il genelinde aşırı olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Trakya’da hissedilir derecede (5 ila 7 derece) olmak üzere Marmara ve Kıyı Ege’de azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz’in kıyı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

"METREKAREYE 100 KG YAĞIŞ BEKLİYORUZ"

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi’nde bu gece saatlerinde aşırı yağış beklendiğini açıkladı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, 6 saat boyunca sağanak yağmurun etkili olacağını söyledi.

Gece 23.00'ten başlayarak sabah 06.00'ya kadar sürecek ilk yağışların büyük önem arz ettiğini vurgulayan Çağlar, metrekareye 100 kg yağış düşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Olumsuz olaylarla karşılaşmamak için gerekli tedbirlerin alınması yönünde Büyükşehir Belediye ve Valilikle görüştüklerini ifade eden Mehmet Çağlar, ilgililerin önlemlerin alındığı yönünde bilgi verdiklerini dile getirdi.

Vatandaşları da uyaran Çağlar, riskli saatlerde şahsi araçların yerine toplu taşımanın kullanılmasını ve daha önce sel baskınına uğramış bodrum katlarının kullanılmamasını istedi. Çağlar, yağış miktarının 24 saatte ise 160 kilogram/m2 olacağını belirtti.