Ekonomi İstanbul'a uyum parası verecekler

İstanbul'a uyum parası verecekler

Paylaş
İstanbul'a uyum parası verecekler

Genel merkezini Ankara'dan İstanbul'a taşıyan Vakıfbank, çalışanlarının şehre alışması için ayda bin liranın üzerinde destek verecek

Vakıfbank çalışanlarını taşınma telaşı sardı. Genel merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıyan banka, operasyonu 18 Nisan’da başlatıyor. 3 yıl sürecek olan taşınma sürecinin ilk adımında 350 Vakıfbank çalışanı İstanbullu olacak. Radikal Gazetesi'nde yer alan habere göre banka çalışanlara yardımcı olmak için destek merkezi kurarken, iki yıl süresince de maaştan ayrı aylık bin TL’nin üzerinde maddi destek sağlayacak.

Haberin Devamı

İlk olarak birkaç başkanlık İstanbul’a gelecek. Levent’teki binada bulunan kurumsal iletişim gibi bölümler de bankanın yine aynı bölgede bulunan diğer binasına taşınacak.

HERKES MUTLU GELİYOR

İstanbul’a taşınılması ile ilgili çekinceleri gidermek için yöneticilerin çalışanlarla birebir görüşmelerde bulunduğunu ve ikna sürecinin yaşandığını belirten Vakıfbank yetkilileri, “Herkes ikna olmuş ve mutlu bir şekilde geliyor. Kurulan destek birimi çalışanlara bu süreçte her konuda yardımcı oluyor.

Ayrıca taşınmanın maliyetinin düşük olması için nakliye firmalarıyla da özel anlaşmalar yapıldı. Uygun fiyatlar alındı” diyor. Banka yetkilileri, çocuklu ailelerin ise taşınması için hazirana kadar süre tanındığını belirtiyor.

Haberin Devamı

REKLAMLARI DÖNMEYE BAŞLADI

Vakıfbank, taşındığını reklam filmiyle de duyurmaya başladı. Dramatik bir taşınma öyküsünün ele alındığı reklamda taşınma süreci küçük bir çocuğun gözünden anlatılıyor. ‘Türkiye’nin bana ihtiyacı var’ sloganının kullanıldığı reklam filminde Vakıfbank çalışanlarının fedakârlığı vurgulanıyor. Alaaddin Adworks’ün hazırladığı reklam filminin çekimleri dört gün sürdü.

SIRADA DİĞER BANKALAR VAR

İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması projesiyle birlikte genel merkezini İstanbul’a taşımaya hazırlanan diğer bankalar şöyle:

Ziraat Bankası, Halkbank, Merkez Bankası, BDDK, SPK. Vakıfbank çalışanlarının İstanbul’u çok iyi tanımadıkları için genellikle genel müdürlük binasının bulunduğu Levent ve Beşiktaş’ta ev kiraladıkları belirtiliyor. Kiraların 2.500 TL civarında olduğu Levent’in yanı sıra kiraların daha uygun olduğu Maslak ve Sarıyer de çalışanların tercih ettiği semtler arasında. Ankara’da sitelerde yaşayan çalışanların Etiler, Ulus ve Levent bölgesindeki binaların eski olmasından dolayı ev kiralamakta biraz zorlandıkları belirtiliyor.