Gündem İstanbul'a VIP uçuş

İstanbul'a VIP uçuş

Paylaş
İstanbul'a VIP uçuş

Ankara'da gözaltına alınan emekli askerler İstanbul'a getirildi. Uçakta ekonomik sınıftan bilet alınan emekli askerler, güvenlik gerekçesiyle özel konukların ağırlandığı ve daha pahalı oan VIP kısmında yolculuk etti

ANKARA ŞAŞKIN

Haberin Devamı

Ankara’da da aralarında ismi Ergenekon soruşturmasında Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz gibi planlar nedeniyle de geçen ve darbe günlükleri ile ilgili sorgulanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesine yönelik operasyonu yöneten emekli Korgeneral Engin Alan’ın da bulunduğu, 8’i muvazzaf 14 kişi gözaltına alınarak İstanbul’a gönderildi.

Emniyete gönderilen listede 7 emekli askerin ismi yer aldı. Askeri savcılığa da aralarında bazı albayların da bulunduğu 7 muvazzaf subayın ismi bildirildi. Polis, Fırtına ve Alan’la eşzamanlı olarak, emekli Korgeneral Ayhan Taş, emekli Kıdemli Albay Mustafa Çalış, emekli Kurmay Albay Yusuf Ziya Toker, emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’u gözaltına aldı.

Haberin Devamı

ASKERİ ASKER GÖTÜRDÜ

Ankara’da gözaltına alınan tüm emekli askerler 13.30’da uçakla İstanbul’a gönderildi. Ekonomi sınıfından uçak bileti alınan emekli askerler, güvenlik gerekçesiyle, uçağın VIP kısmında oturtuldu. Polis, ismi “emekli askerler” listesinde bulunan Kurmay Albay Hasan Basri Arslan’ı da Emek’teki askeri lojmanlarda gözaltına aldı. Ancak Arslan’ın “muvazzaf” olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine Arslan, diğer 7 muvazzaf subayın tutulduğu Merkez Komutanlığı’na götürüldü. Gözaltındaki muvazzaf subayların 2’sinin tuğamiral olduğu belirtildi. Muvazzaf subaylar, emekli askerlerden ayrı olarak, askeri yetkililerce İstanbul’a götürüldü.