Türkiye (Son Dakika) İstanbul'da 2 günde iki soygun!

İstanbul'da 2 günde iki soygun!

Paylaş
İstanbul'da 2 günde iki soygun!

İstanbul Küçükçekmece'de bugün bir kuyumcuya giren yüzleri maskeli 4 soyguncu 4 kilo altını alarak kaçtı. İstanbu Bahçelievler'de de dün benzer bir soygun gerçekleşmişti. Polis iki soygun arasındaki bağlantıyı araştırıyor

Küçükçekmece'de bir kuyumcu dükkanına gelen yüzleri maskeli ve silahlı 4 kişi, dükkan sahibine silah doğrultup etkisiz hale getirerek yaklaşık 4 kilogram altını alıp iki sokak aşağıda bulunan araçla arkalarına ateş ederek kaçtı. Polis ekipleri dün Bahçelievler'de dün meydana gelen kuyumcu soygunu ile bugün gerçekleşen soygun arasındaki bağı araştırıyor.

Haberin Devamı

Olay, saat 14.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Aşık Veysel Caddesi 61A numaralı binanın altında bulunan kuyumcu dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, kuyumcu dükkanına gelen soyguncular dükkan sahibine silah doğrulttu. Bu sırada kuyumcuyu etkisiz hale getiren soyguncular dükkanda bulunan yaklaşık 4 kilogram altını aldı. Dükkandan çıkan soyguncular kaçtıkları sırada arkalarından kimse gelmesin diye rastgele ateş açtı. Soyguncular Kestane sokakta kendilerini bekleyen hafif ticari araca binerek izlerini kaybettirdi. Dükkan sahibi, hırsızlık olayı sonrasında polis ekiplerine durumu bildirdi. Soygun ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi sevk edildi. Olay yeri ve İnceleme ekipleri dükkan içerisinde çalışma yaptı.

Haberin Devamı

DÜNKÜ SOYGUNLA AYNI YÖNTEM KULLANILDI

Polis ekipleri, dün Bahçelievler'de meydana gelen ve yaklaşık 2 kilo altını alıp kayıplara karışan 5 soyguncunun da aynı yöntemi kullandıklarını belirledi. Soyguncuların araçlarını olay yerinin yakın sokaklarına park ettiklerini ve kaçarken arkalarından pompalı tüfekle ateş ettikleri tespit edildi. Ekipler meydana gelen bu hırsızlık olaylarında ki kişilerin güvenlik kameralarından görüntülerini alarak karşılaştırma yapacakları öğrenildi. Polis ekipleri kaçan soyguncuların yakalanması için çalışma başlattı.