Gündem İstanbul'da buzlanma uyarısı

İstanbul'da buzlanma uyarısı

Paylaş
İstanbul'da buzlanma uyarısı

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'da rüzgarın hızının saatte 95 kilometreye ulaştığı belirtirken, gece saatlerinde buzlanma uyarısında bulundu

AKOM'un yazılı açıklamada şöyle denildi: "Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul'u etkisi altına alan yağmur ve fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Saatte hızı yer yer 95 km'ye ulaşın rüzgar nedeniyle bazı bölgelerde çatılar uçtu, iş yerlerinin tabelaları devrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM meteorolojik ihbardan sonra alarma geçerek birimlerini önemli noktalarda görevlendirdi.

14 ayrı noktada, çatı uçması, TV anten işyeri tabelaları devrildi. İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri ihbarlar doğrultusunda müdahale etti. Kartal-Yalova-Yalova-Kartal Deniz Otobüs seferleri iptal edildi. Şehir hatları vapur seferlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Bu gece sabaha karşı hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte çiy ve kırağı nedeniyle yollarda buzlanma ihtimali var. İstanbul genelinde kurulu olan OYMGS'den (Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem Sensörlerı) gelecek uyarılara göre yollarda tuzlanma ve solüsyon çalışması yapılacak.

Sürücülerin öncelikle köprü ve viyadüklerde dikkatli olmaları, süratlerini azaltmaları gerekmektedir"

İstanbul/DHA