Gündem İstanbul'da da elektrikler kesiliyor

İstanbul'da da elektrikler kesiliyor

Paylaş
İstanbul'da da elektrikler kesiliyor

İstanbul'da da elektrikler kesiliyor

Tipi ve kar yağışı nedeniyle, Boğaz geçişi enerji hatlarında meydana gelen arızadan dolayı İstanbul'un bazı bölgelerinde 50 dakika süreyle elektrik verilemedi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'daki elektrik kesintisiyle ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Boğaz geçişi enerji hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul'un bazı bölgelerinde 50 dakika süreyle elektrik verilemedi. Bedaş ve Ayedaş ekipleri arızayı kademeli olarak gideriyor. Kesinti olan bölgelere elektrik verilmeye başlandı.

METRO SEFERLERİ AKSADI

Elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul metrosu Taksim- Atatürk Oto Saniye istasyonları arasında ulaşım aksadı. Elektriklerin verilmesiyle birlikte seferler normale döndü. İşlemelerde elektrik kesintisinde tüm trenler istasyonlara aküler yardımıyla gelebiliyor. Vatandaşlar trenlerde kalması söz konusu olmuyor. Vatandaşlar ilk istasyonda bekletiliyor. Elektrik nedeniyle bazı bölgelerde su kesintileri de yaşanıyor.

Haberin Devamı

KOMBİLERİNİZİ KAPATIN

Elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelerde Doğalgaz kesintileri de meydana geliyor. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor. Kapatılmadığı takdirde ani yüklenme ile bina girişlerinde bulunan regülatörlerde atmalar meydana geliyor. Bu tıkanıklığın giderilmesi için İGDAŞ acil yardım ekipleri çalışıyor. Ancak genel kesintilerde sorunun büyümemesi için Elektrik kesildiğinde kombiler mutlaka kapatılmalı. Elektrik geldikten sonra açılmalı."

3 BİN 475 PERSONEL ÇALIŞIYOR

İstanbul’da olumsuz hava koşullarıyla mücadele çalışmalarında 3 bin 475 personelin görev yaptığı, sabaha kadar tuzlama ve solüsyon çalışmaları yapan ekiplerin 1320 ton tuz kullandığı kaydedildi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarıyla mücadele çalışmalarında, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğünden 1632, itfaiyeden 1350, Park ve Bahçeler Müdürlüğünden 359, Katı Atık Müdürlüğünden 134 olmak üzere toplam 3 bin 475 personelin görev yaptığı bildirilen açıklamada, 288 kar küreme ve tuz serpme, 6 kar kaplanı, 149 küreme traktörü, 90 itfaiye kar küreme, 30 solüsyon tankeri, 76 küreme-greyder, 59 küreme-loder, 5 kombine, 20 vinç-kurtarıcı ve 47 kamyon-nakliye aracıyla hizmet verildiği dile getirildi.

Haberin Devamı

SOKAKTA YAŞAYAN 253 KİŞİ KORUMAYA ALINDI

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından sabaha kadar yapılan çalışmalarda 1320 ton tuz kullanıldığı belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Trakya kesiminde başlayan kar yağışı nedeniyle öncelikle E-5 ve çevre yolları kontrol altına alındı. Bu bölgelerde kar yağışıyla birlikte tuz serpme ve solüsyon çalışması yapıldı. İlerleyen saatlerde küreme araçları devreye girerek trafiğin aksamasını önledi. Sabaha karşı kar yağışı şehir merkezinde de etkili olmaya başladı. Kritik bölgelerde konuşlandırılmış olan ekipler, ring yaparak tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı. İstanbul Silivri E-5 Karayolu girişinde, tipi nedeniyle park halindeki bir otomobile çarpan yolcu otobüsü devrildi. Kaza bölgesinde çalışma yapan karayolları ekiplerine Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yardıma gitti. Hafif yaralı 10 kişi hastanelere sevk edildi. Yol kısa sürede trafiğe açıldı. İkinci kaza ise Kağıthane Nurtepe TEM bağlantı yolu üzerinden Okmeydanı istikametinde meydana geldi. Bir minibüs, dikkatsizlik ve aşırı hız nedeniyle bir kamyonete arkadan çarptı. Kaza sonucu itfaiye ekipleri yaralı 10 kişiyi kurtarıp sağlık ekiplerine teslim etti." Açıklamada, Sağlık Daire Başkanlığı ekiplerinin sokaklarda yaşayan 253 vatandaşı otel ve spor salonunda misafir ettiği, sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşların bütün ihtiyaçlarının karşılandığı dile getirildi.

Haberin Devamı