Gündem İstanbul'da elektrik devrimi

İstanbul'da elektrik devrimi

Paylaş
İstanbul'da elektrik devrimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Renault firması, elektrikli otomobillere yönelik şarj istasyonlarının kurulmasına yönelik anlaşma imzaladı

‘Kaynaklar tükeniyor’

Haberin Devamı

İstanbul’da çevreci ulaşım konusunda dev bir adım atıldı. Renault ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, elektrikli otomobillere yönelik şarj istasyonlarının altyapısının kurulmasına yönelik işbirliği protokolü imzaladı.

Başkan Kadir Topbaş, “Hızla tükenen kaynaklar insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Yenilenebilir enerjiye geçmek, çevreye duyarlı olmak zorundayız. Dünyada artık elektrikli otomobiller dönemi başlayacak. Biz de bu teknolojide geri kalmak istemiyoruz” dedi.

‘Vergi avantajı olmalı’

İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Adnan Çelik de dünyada petrole dayalı değil, yenilenebilir enerji üretmenin önem kazandığını, ilk şarj istasyonlarının 2011 yılının ortalarında hazır hale geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Adnan Çelik, bir rüzgar santrali kurarak, buradan elde edilen temiz enerjiyi şarj istasyonlarında kullanmak istediklerini de kaydetti. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise elektrikli araçların yaygınlaşması için Avrupa’daki gibi vergi avantajları sağlanması gerektiğini ifade etti.