Ekonomi İstanbul'da ev fiyatları uçtu

İstanbul'da ev fiyatları uçtu

Paylaş
İstanbul'da ev fiyatları uçtu

İstanbul'da konut fiyatlarında ortalama artış, Mayıs sonu itibarıyla bir yılda yüzde 20'yi aştı. İstanbul bu artış hızı ile İzmir ve Ankara'yı solladı

Merkez Bankası’nın Üç Büyük İlin Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, Mayıs ayında bir önceki aya göre konut fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 1.76, yüzde 1.20 ve yüzde 0.76 yükseldi.

Haberin Devamı

Bu artışlar ile birlikte, İstanbul’daki yıllık artış yüzde 20.49’u buldu. Yıllık artışlar Ankara’da yüzde 10.6 ve İzmir’de de yüzde 12.42 düzeylerinde kaldı.

YENİ KONUTTA DA İSTANBUL HIZLI ARTTI

Merkez Bankası Yeni Konut Fiyat Endeksi verilerine göre de, yeni konut fiyatları Mayıs ayında bir önceki aya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 0.86, yüzde 1.59 ve yüzde 1.16 arttı.

Bu artışlara bağlı olarak, yeni konutlarda ortalama fiyatların yıllık artışı da İstanbul’da yüzde 18.98’e yükselerek ile yüzde 20’ye yaklaştı. Yeni konutlarda yıllık artış, Ankara’da yüzde 11.84 ve İzmir’de 11.36 düzeylerinde kaldı.

SURİYE SINIRINDA YÜKSEK ARTIŞ

Türkiye Konut Fiyatları Endeksi (TKFE) kapsamında en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler yüzde 21.70 ile Kilis, Adıyaman, Gaziantep’i içine alan TRC1 bölgesinde de yüzde 20’yi geçti.

Haberin Devamı

Konut fiyatlarının en düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler ise yüzde 0.95 ile Çankırı, Kastamonu ve Sinop’tan oluşan TR82 ve yüzde 2.23 ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan oluşan TRC2 bölgelerinde yaşandı.

DHA