Gündem İstanbul'da eylem yapacaklardı

İstanbul'da eylem yapacaklardı

Paylaş
İstanbul'da eylem yapacaklardı

İstanbul'da bombalı saldırı planladıkları belirlenen terör örgütü üyeleri yakalandı

İstanbul'da bombalı saldırı planladıkları belirlenen terör örgütü üyeleri yakalandı. Bomba hazırlama düzeneği tarifinin yazıldığı kağıt ile patlamanın gerçekleştirileceği iddia edilen tefon kartı şüphelinin ayakkabısının içinde bulundu

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 kişinin yakalandığı belirtildi. Açıklamada 'Bölücü terör örgütünün yurt dışında bulunan kamplarında eğitim alan, kırsal alanda faaliyet gösteren şahıslar ile irtibatlı olarak ilimizde faaaliyet yürüten, eleman aktarımı yapan ve ilimizde eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen 3 kişi ile bu şahıslara yardım ve yatarklık eden 2 kişi gözaltına alınmıştır' denildi.

Öte yandan Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre şüpheliler İstanbul'da bombalı saldırı planlıyordu.

NEFES KESEN OPERASYON

31 Temmuz günü Esenler'de bazı adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskın anları polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Gözaltına alınan 2 şüphelinin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda örgütsel dökümanlar ele geçirdi.

Bu belgeleri inceleyen polis ekiplerinin bombalı saldırı hazırlığıyla ilgili bazı bilgilere ulaştığı belirtildi. Bunun üzerine operasyon genişledi. Polis 3 kişiyi daha takibe aldı. Bu kişilerden birisi otomobili ile seyir halindeyken gözaltına alındı.

Ardından Büyük İstanbul Otogarı'na gelen polis ekipleri burada bulunan bir kişiyi de taksiye binmek üzereyken gözaltına aldı. Ardından Gaziosmanpaşa'ya yönelen polis ekipleri yolda yürüyen diğer örgtü üyesi M.M'yi gözaltına aldı ..

ŞİŞLİKTEN KUŞKULANDILAR

M.M'nin üzerinde yapılan aramada herhangi birşeye rastlanmadı. Detaylı aramada M.M'nin ayakkabısındaki şişikliği fark eden polis ekiplerinin yaptığı incelemede ayakkabının içinde bomba hazırlama düzeneği bilgisinin yer aldığı bazı dökümanlar ile saldırı kullanılacağı iddia edilen bir simkart ele geçirdi. Sorgusu tamamlanan 5 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

(DHA)

Haberin Devamı