Yaşam İstanbul'da kahve tadında festival

İstanbul'da kahve tadında festival

Paylaş
İstanbul'da kahve tadında festival

İstanbul'da kahve tadında festival

Türkiye’nin kahve ve kahve teknolojilerine özel ilk festivali "İstanbul Kahve Festivali" başladı. Tarihi Binbirdirek Sarnıcı’nın ev sahipliğini yaptığı ve kahve, çikolata, kahve teknolojileri dünyasından firmaların katıldığı festival, bitimine kadar birçok etkinlikle devam edecek.

Haberin Devamı

Festivalle ilgili bilgi veren organizatör Gülşah Genç, daha önce böyle bir festival yapılmadığını belirterek, "Biz böyle bir fuara ihtiyaç duyulduğunu hissettik ve hem yarışmayı hem de fuarı hazırladık" dedi. Festivalde, içinde kahve barındıran ürünlerin yer aldığını belirten Genç, kahveyle ilgili faaliyet gösteren birçok yerli firmayı bir araya getirdiklerini ifade etti.

Genç, festivalin hem halka hem de profesyonellere hitap ettiğini belirterek, "Biz festivalde bir anlamda katılımcılarımıza iş olanakları sunarak, aracı konumunda da olacağız. Çünkü festivalde kahve imalatçılarından tutun da kahve makinesi üreten firmalara kadar renkli bir yelpaze var" dedi.

Festivalin hafta sonu da devam edeceğini hatırlatan Genç, ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarını ve iyi bir potansiyelle festivali sonlandıracaklarını belirtti. Festivale katılan firma yöneticileri, festivalin Türk kahvesini tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, üç gün sürecek fuarda yeni iş olanaklarının da doğacağını umut ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Festivale "Kahvesaire Telvesile" çalışmasıyla katılan Ressam Özmen Odman da "Ben festivalin kahve ile ilgili olduğunu öğrendiğimde çok sevindim. Çünkü ben de resimlerimi yaparken kahve telvesinden ilham aldım" dedi.

Kahve telvesinin çıkardığı şekillere hayran olduğunu ve bunun üzerine sergi açtığını belirten Odman, çektiği telve fotoğraflarına bakarak hazırladığı resimleri sergilediğini belirtti.

Üç gün sürecek festival, Dünya Kahve Şampiyonası’nın Türkiye katılımcılarını belirleyecek "Türkiye Kahve Yıldızları Yarışması" ile eş zamanlı gerçekleşti.

Türkiye seçmelerinin üç gün süreceği yarışmanın galipleri, Haziranda Londra’da düzenlenen uluslararası yarışma ve fuarda Türkiye’yi temsil edecek. Festival, 21 Şubat Pazar akşamına kadar gezilebilecek.