Gündem İstanbul'da kar etkisini artırıyor

İstanbul'da kar etkisini artırıyor

Paylaş
İstanbul'da kar etkisini artırıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un yaptığı uyarıların ardından İstanbul'a kar gece saatlerinde geldi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, çok yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün okulların tatil edilmeyeceğini duyurdu.

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, gece 01.00 sıralarında yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan kar, aralıklarla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama araçları da buzlanma tehlikesine karşı daha önceden belirlenen bölgelerde hazır bekletiliyor.

Haberin Devamı

SULU KAR GECE SAATLERİNDE BAŞLADI

Akşam saatlerinde bazı bölgelerde kısa aralıklarla sulu kar yağışı gözlendi. Sulu kar, özellikle Arnavutköy, Habipler, Bahçeköy ve Maslak’ta kısa aralıklarla yağmaya başladı. Hava sıcaklıkları bugün 2, çarşamba ve perşembe günü ise 0 derece olarak hissedecek. Karla karışık yağmur ve kar yağışının salı ve çarşamba günleri Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği, çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 10 ila 20 cm arasında olması bekleniyor. Yetkililer, kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istedi.

Haberin Devamı

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

AKOM, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.

AKOM'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri olu

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL DEĞİL

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da bugün okulların tatil edilmeyeceğini Twitter adresinden duyurdu.
Vali Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre çok yoğun kar yağışı beklenmediğinden bugün (salı günü) okullarımızda eğitime devam edilecektir" dedi.

METEOROLOJİ'NİN O UYARISI

Çarşamba günü ülkemizin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz bölgesinin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde), İç Ege’de (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde) ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda) kuvvetli (10 ila 20 cm) ve yer yer yoğun olacağı (20 cm üzeri) tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı