Gündem İstanbul'da kar önlemleri

İstanbul'da kar önlemleri

Paylaş
İstanbul'da kar önlemleri

İstanbul Valisi Muammer Güler, karda zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini söyledi

Vali Muammer Güler, İstanbul'da beklenen kar yağışı ve alınan önlemlere ilişkin şunları söyledi: “İstanbul'da bugün başlayan yağmurun, karla karışık devam edeceği, yarın ve Pazar günü etkili kar yağışına dönüşeceği ifade edilmiştir. Buna göre 2.5 günü kapsayan gün için koşullar dikkate alınarak tedbirler gözden geçirilmiştir.

Kar bu akşam saatlerinde yüksek kesimlerde başlayacak. Yarın tipi şeklindeki kar yağışı olcaktır. Özellikle de rüzgarın zaman zaman hızını artıracağı ve 70 kilometreye kadar, hatta 80-90 kilometreye kadar fırtına şeklinde eseceği ifade edilmiştir. Genel hayatı etkileyecek bir kar yağışı 2004'te yaşandı.

İstanbul 3 gün kar altında

Meteorolojik veriler, yarın ve Pazar günkü kar yağışlarının tipi şeklinde yağacağı ifade edilmiştir. 2009 yağışının ortalaması İstanbul için 767 kilogram oldu. Bir kere vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, özellikle kar yağışını E-5 ve TEM otoyolunda dikkatli olması gerekmektedir.

"TİPİ ARTARSA ŞERİT AZALTILACAK"

Gişelerde, kavşaklarda, ekiplerimizin zincirsiz araçlara izin vermeyecektir. Tipi artarsa, şerit azaltmaları yapılacaktır. Emniyet şeritlerine dikkat edilmesi gerekmektedir. 2004'te yaşanan o sıkıntılı durumda emniyet şeritleri sıkıntılara yol açmıştı.

Trafik için kamyon ve TIR'ların gerekli görünen yerlerde trafiğe çıkışları engellenecektir. Şehir içerisinde de emniyet ve jandarma ekiplerimiz gerekli kontrolleri sağlayacaktır. Büyükşehir belediyemiz don ve buzlanmaya karşı ekiplerimiz gerekli önlemi alacaktır. Fırtına şiddetli olduğu takdirde boğazda, tenteli araçların geçişinde kısıtlamalar sağlanabilecektir.

"PAZARTESİ SICAKLIK -4'E DÜŞECEK"

İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'ndeki aksamalara da dikkat edilmesini ifade ediyorum. Ayrıca bacalara da dikkat edilmeli. Sıcaklıklar da mevsim normallerinin altına inecek.

Yarın en düşük -1, Pazar -3, Pazartesi -4 derece olacaktır. Özellikle Hadımköy gişelerden itibaren, Mahmutbey gişelerinden olan kısımda TEM'de, Avcılar'da E-5 TEM'de yaşanacak aksamalara gerekli müdahaleyi yapacağız. Ekiplerimiz, ilgili kuruluşlarımız uyarılmışlardır.”

İsmail AKTAŞ/İSTANBUL (DHA)