Gündem İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Paylaş
İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul'da kar yağışı devam ediyor. Meteorolojinin tahminleri tuttu, öğleden sonra yağışlar özellikle Anadolu yakasında etkili oldu. Kar yağışının bugün akşama kadar devam etmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da önceki gün geceden bu yana etkili olan kar yağışının, dün öğleden sonra özellikle Anadolu Yakasında yer yer fırtına şeklinde görüleceğini duyurmuştu. Tahminler tuttu. Sabah sulu kar şekilde görülen yağış, kentin yüksek kesimlerinde yoğun seyrediyor.

Özellikle Anadolu Yakası'nda Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye ve Maltepe'de kar yağışı etkili oluyor. Ana arterlerde yolların açık olduğu görülürken, ara yollarda trafik güçlükle ilerliyor. Kar yağışının yer yer görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle E-5 karayolu ve TEM'de yoğunluk yaşandı.

Öğleden sonra Taksim'de de etkili olan kar, kuvvetli rüzgarla zaman zaman tipiye dönüştü. Hava sıcaklığının hissedilir şekilde düştüğü kentin bazı bölgelerinde termometreler, 0 ile 1 dereceyi gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait araçların aralıklarla tuzlama çalışması yaptığı kente, yoğun kar yağışına karşı ekipler hazır bekletiliyor.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Anadolu Yakası'nda kuvvetli olmak üzere kent genelinde aralıklarla sürecek kar yağışı, bugün akşama kadar devam edecek. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 15-20 santimetre arasında olması beklenirken, sahil bölgelerinde 5 santimetreye kadar kar görülebilecek.

Kentte gece sıcaklığının sıfırın altına düşmesi beklenirken, yarın gündüz sıcaklığının ise 2 derece olacağı öngörülüyor.

Bu arada, yetkililer sürücülerin kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları ve vatandaşların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarınıkullanmaları uyarısında bulundu.