Gündem İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek?

İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek?

Paylaş
İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek?

Yoğun kar yağışı yurdun büyük bir bölümünde etkisini gösterirken, özellikle İstanbul'da kar esareti yaşanıyor. Peki kar yağışı ne zaman sona erecek? Meteoroloji açıkladı...

İstanbul’da gün boyu aralıklarla, yer yer yoğun olarak devam eden kar yağışı, gece saatlerine kadar etkisini sürdürecek. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Cuma günü iç kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek bölgelerde ise hafif kar olarak görülecek yağış, akşam saatlerinden itibaren şehri terk edecek. Bugün en yüksek 1 derece olarak ölçülen sıcaklık, yarın en düşük eksi 2, en yüksek ise 3 derece olacak. Cuma günü en düşük 2, en yüksek 5 derece civarında seyretmesi beklenen sıcaklığın, hafta sonu itibarıyla 3-6 derece artarak mevsim normallerine çıkması bekleniyor.

KAR KALINLIĞI DAHA DA ARTACAK

Şehir Hatları’nda gecikmeli ve iptal seferler

Şehir Hatları’nın seferlerinde, yoğun tipiye bağlı olarak görüş mesafesinin azalması nedeniyle gün boyunca gecikmeler ve iptaller yaşandı. Vatandaşlar, sefer iptal bilgilerine, anlık olarak "http://www.sehirhatlari.com.tr"den ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

İÇ BATI ANADOLU'DA ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Batı Anadolu’da halen görülmekte olan kar yağışının bu geceden itibaren etkisini arttırarak Perşembe günü Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar ile Eskişehir ve Konya’nın batısında kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yoğun olacağı tahmin edildiğini açıkladı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU İÇİN DE UYARI VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün bölgede yağmur şeklinde görülen yağışın yarın kuvvetini artırarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmur, Elazığ, Bingöl, Tunceli çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği, Cuma günü Güneydoğu Anadolu Bölgesi (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) ile Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğini açıkladı.