Gündem İstanbul'da kar yağıyor

İstanbul'da kar yağıyor

Paylaş
İstanbul'da kar yağıyor

İstanbul'da kar yağıyor

Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, İstanbul’un Avrupa yakasında kar yağışının başladığını, akşama doğru Anadolu yakasında da görüleceğini, ancak kentte hayatı felce uğratacak bir kar yağışının beklenmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Karataş, İstanbul’da bugün ilk kar yağışının Atatürk Havalimanı İstasyonunca kaydedildiğini, yağışın Avrupa yakasında şiddetli rüzgarın da etkisiyle zaman zaman etkili olarak süreceğini belirtti.

Akşama doğru Anadolu yakasında da kar yağışının görüleceğini bildiren Karataş, "Ancak kar birikintisi şeklinde bir durum olmayacak. Kar beyazlığı ancak kentin yüksek yerlerinde görülecek. İstanbul’da hayatı felce uğratacak bir kar yağış beklemiyoruz" diye konuştu.

Karataş, kar yağışının yarın aktivitesini kaybedeceğini, yağışların zaman zaman, lokal ve hafif olarak görüleceğini dile getirerek, şiddetli rüzgarın da yarın az da olsa hızını keseceğini ifade etti.

Karataş, Trakya’da durumun daha farklı olduğunu, kar yağışının oradaki illerde etkili olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İstanbul’da hava sıcaklığının daha da düşeceğine ve sıcaklığın bu gece sıfırın altında 1 civarında beklendiğine dikkati çeken Karataş, özellikle yarın don olayı ve buzlanmaya karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

TRAKYA'DA KAR ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Öte yandan Tekirdağ'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Etkili kar yağışı nedeniyle Şarköy-Bursa ve Şarköy-Edirne Otobüs seferleri iptal edildi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 64 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyerek Şarköy sahillerine demirlemek zorunda kaldı.

Kar yağşı nedeniyle şehir beyaza bürünürken, çok sayıda TIR yolda kaldı. 20'ye yakında maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Çorlu İlçesinde etkili olan kar yağışı sonrası kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak yan yatan kamyonetin sürücüsü 27 yaşındaki Vedat Çınar yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada tedavi altına alınan Vedat Çınar'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kar yağışı ise ilçe merkezinde etkisini artırmaya başladı. Belediye ve karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Okullarından evlerine gitmek üzere çıkan öğrencileri ise kartopu oynayarak gönüllerince eğlendiler. Trafik polisleri ise araç sürücülerini yavaş gitmeleri ve zincir bulundurmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ VE İLÇELERİNDE 42 KÖY YOLU KAPALI

Kar yağış nedeniyle ise Kırklareli ve ilçeleri Lüleburgaz,Demirköy ve Kofçaz'da kapalı köy yolu sayısı 42'ye ulaştı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.