Gündem İstanbul'da 'narko-terör' operasyonu

İstanbul'da 'narko-terör' operasyonu

Paylaş
İstanbul'da 'narko-terör' operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1 yıl önce başlattığı çalışmada "Maykıl" lakaplı Mikail Ö.'nün Fatih ve Maltepe'de uyuşturucu sattığı belirlendi

Mikail Ö’nün liderliğindeki suç örgütünün Maltepe Gülsuyu ve Gülensu Mahallelerinde uyuşturucu satışı sırasında terör örgütü DHKP-C militanları ile uyuşturucu satışıyla ilgili birbirleriyle mücadelede olduğu belirlendi.

Bunun üzerine narkotik polisi durumu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bildirdi. Soruşturmaya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de dahil oldu.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYONA BİN POLİS KATILDI


Yapılan tespitlerin ardından Narkotik ve Terör polisleri Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polislerinin desteğiyle Maltepe ve Fatih’te eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Terör polisleri 13 adreste DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen, molotof, darp ve sokak gösterisi eylemlerine katıldığı iddia edilen 13 kişiyi gözaltına aldı.

Narkotik polisi ise uyuşturucu sattığı iddia edilen 6 kişiyi gözaltına aldı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Fatih’te düzenlediği operasyonda ise 15 kişi gözaltına alındı. Operasyonlara polis helikopteri de havadan destek verdi.

6 TABANCA BULUNDU


Yapılan operasyonda, narkotik polisinin Gülsuyu’nda gözaltına aldığı 6 kişinin adresinde yapılan aramalarda 6 tabanca ele geçirildi. DHKP-C üyesi olma iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişinin adresinde yapılan aramalarda ise tüfek ve tabancalar ele geçirildiği ifade edildi.

Yapılan operasyonda sokaklarda uyuşturucu satan şebekenin lideri olduğu iddia edilen Mikail Ö. de Fatih’te gözaltına alındı. Mikail Ö.’nün gözaltına alındığı adreste yapılan aramada içinde sıvı kokain bulaşmış 34 boş prezervatif ve 113 gram kokain bulundu.

Polis, prezervatiflerin sindirim sisteminde kokain taşıyan bir kuryeden alındığını değerlendiriyor. Narkotik polisinin gözaltına aldığı 21 kişinin polise 130 kez geliş kaydının bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan toplam 34 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu devam ediyor.

Habip ATAM – Ramazan ALMAÇAYIR - İSTANBUL,(DHA)